Ma04132021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Afla de la Hedi Hoka şi Lorand Soares-Szasz cum poţi să devi un lider mai bun şi cum poţi ajuta, în acelaşi timp

Increase“Seminarul aproape gratuit”, având ca subiect leadership-ul, a avut loc în Cluj-Napoca şi a adus, de aceasta dată, o supriză: în loc de un vorbitor, a avut doi. Hedi Hoka şi Lorand Soares-Szasz se află printre cei mai buni vorbitori pe leadership.

Cei doi au pregătit participanţilor cele mai bune reţete de leadership în viaţa personală şi antreprenorială.

Prezența participanţilor a reprezenztat un mare ajutor oferit celor 10 baieţi defavorizaţi, care trăiesc în centrul Asociaţiei Societatea de Caritate Blythswood. Accesul la acest seminar s-a făcut pe baza unui pachet cu alimente, în valoare de 50 de lei. În mod normal, pentru participarea la seminar s-ar fi plătit peste 200 de euro.

Acest seminat a îmbinat caritatea cu formarea continuă, după următorul principiu:

Liderii de succes sunt niste elevi perseverenti, iar procesul de invatare nu ia niciodata sfarsit. Acesta este rezultatul disciplinei de sine si al unei staruinte acebre. Prima persoana pe care trebuie sa o conduci este propria persoana. Daca reusesti acest lucru cei din jurul tau o sa te urmeze bucurosi si neconditionat.

"Leadershipul nu se refera la pozitie, ci, intr-o masura oarecare, este o calitate a oricarei fiinte umane. Iar acest lucru este fantastic, pentru ca inseamna ca nu este determinat genetic și oricine poate sa o invete. Leadershipul este o deprindere. Dar, ca oricare deprindere, daca nu este exersata, se pierde. Trebuie sa-ti asumi responsabilitatea pentru tine insuti, pentru cei din jur și mai ales pentru ceea ce inveti. Invata sa inveti. Asta este esenta leadershipului," Hedi Hoka

„Leadership-ul este probabil cel mai gresit inteles concept. Multi ani am fost invatati ca lider este cel care conduce o tara, o firma, o biserica, o echipa, o familie sau chiar un grup de prieteni. Adevarul este ca leadershipul de pozitie este cel mai „saracacios” leadership. In cadrul acestui seminar doresc sa descoperim acele elemente care sunt la indemana noastra, a tuturor, pentru a dezvolta liderul din noi”,
a declarat Lorand Soares-Szasz.

Ce au putut învăţa participanţii la acest seminar aproape gratuit?


Peste 10 idei despre cum sa iti dezvolti abilitatea de lider in mediul personal, peste 10 idei despre cum sa devii un adevarat lider in antreprenoriat si in comunitate, conceptul de “atitudine de lider”, pentru ca atitudinea este cea care determina „viteza” cu care mergi pe drumul spre succes, care sunt cele mai de succes retete de baza pentru a ajunge la un leadership de excelenta, cum sa ii faci pe ceilalti sa te urmeze neconditionat. Au putut întâlni peste 100 alti lideri de succes,  potentiali clienti, furnizori sau parteneri.

Ce presupune partea caritabilă a seminarului?


Ajuti 10 baieti, care au fost defavorizati toata viata lor, sa se simta normal, contribui la hrana pentru 5 luni, a 10 suflete, care de mici copii, au trait cu intrebarea: „oare maine avem ce manca?”, ajuti cel putin un baiat sa nu renunte la lupta de zi cu zi si sa se integreze in societate, asa cum si tu ai facut-o, datorita resurselor de care dispui, impiedici ca acesti baieti sa ajunga infractori, din cauza respingerii continue a celor din jur, ajuti 10 suflete sa isi gaseasca primii pasi spre leadership, pasi spre o viata decenta.

Despre speakeri:
Hedi Hoka a fost numită “ambasador al fericirii şi al echilibrului viaţă-muncă”. Ea se ocupă de modelarea comportamentelor umane, este antrenor în leadership, viata, scrie, vorbeşte in public. Misiunea ei este sa aduca stiintele comportamentale mai aproape de oameni si de lideri.

"Cu cât invatam sa fim si sa ramanem fericiti, cu atat ne adaptam mai usor situatiilor prin care trecem. Fiecare dintre noi trebuie sa descopere singur ce anume il face sa se simta mai bine. Nu este suficient sa fii fericit. Trebuie sa STII CA ESTI FERICIT".

Munca ei se rezuma in a-i invata pe oameni sa-si gestioneze stresul, sa isi dezvolte abilitatile de a conduce si sa traiasca o viata implinita aici si acum.

Hedi este, de asemenea, lector asociat la in cadrul Facultatii de Psihologie Aplicata.

Lorand Soares Szasz este cunoscut in domeniul businessului ca si tanarul care a inceput ca gradinar si in trei ani si jumatate a ajuns sa lucreze in cea mai mare firma de business coaching din lume sau cel care a inceput o firma de training si coaching in provincie si in mai putin de 4 ani a ajuns sa fie probabil, cel mai cautat speaker si antrenor din Romania.

La primul sau eveniment au participat doar 18 persoane, dintre care majoritatea erau prieteni sau rude. Azi, este trainerul care reuneste in semianrii si workshop-uri cei mai multi antreprenori. Peste 20 000 de oameni au fost deja la evenimentele care il au ca speaker.

In Decembrie 2012 a fost considerat speakerul anului in Romania la evenimentele Business Days.


Asociatia Societatea de Caritate Blythswood este infiintata din 1995 cu sediul in Floresti.

Este o organizatie crestina cu profil caritabil ce si-a propus drept scop ajutorarea fizica si spirituala a celor aflati in nevoie.

Pe scurt, Centrul Daniel contribuie la dezvoltarea deprinderilor de viata independenta a tinerilor (baieti) cu varste cuprinse intre 18-25 ani care nu au posiblitatea sa se integreze in societate pentru ca provin din institutii de protectia copilului, din familii dezorganizate sau medii defavorizate.

Conform statisticilor, doar 17% din tinerii care au trait in institutii de protectia copilului reusesc sa se integreze in societate, restul de 83% devin ori asistatii altor institutii publice, ori sunt expusi la risc extrem de mare de a se implica in infractiuni. Prin formarea si educarea tinerilor, Asociatia Blythswood doreste sa ii ajute pe tineri in procesul lor de a deveni independenti si cetateni productivi a societatii.

Pachetele stranse la seminar vor ajuta 10 tineri care se afla in primele doua faze in program, adica efectiv stau in Centrul Daniel pentru urmatorii 1-2 ani. Exceptand unul dintre ei (care este doar in perioada de proba) toti sunt angajati si sunt in program pentru ca isi doresc sa-si schimbe conditia, au potential si au nevoie de ajutorul nostru.

Stiri mai vechi: