Joi02252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Pilotul francez, Francois Delecour, despre Autoworld Transilvania Rally 2013

IncreaseAutoworld Transilvania Rally se anunţă a fi locul unde spectacolul va fi garantat. Pilotul francez, Francois Delecour, vrea să îşi ia revanşa la Cluj şi să demosntreze ca singurul loc unde competiţia se poate desfăşura este pe probe.

Dupa ce a castigat Raliul Deltei, dar a fost exclus la final din competitie, pilotul francez a decis sa se inscrie la Autoworld Transilvania Rally 2013 powered by Lubexpert cu dorinta de a castiga.

Va reamintim, la finalul Raliului Deltei unul dintre mecanicii echipei ESD Rally Team a demontat de pe masina de concurs, in parcul inchis o camera de filmat. Fracois Delecour se lupta pentru locul I la Cluj.

Echipa Autoworld Transilvania Rally a stat de vorba cu pilot francez. Inca suparat pe cele intamplate la Tulcea, Fracois Delecour spera ca la Cluj, totul sa fie diferit.

„Sunt putin dezamagit de ce s-a intamplat la Tulcea, deoarece au existat foarte multi spectatori in parcul inchis, lucru care nu este permis. Organizatorii ar fi trebuit sa respecte regulile si apoi sa le aplice. Primii care ar fi trebuit penalizati ar fi chiar organizatorii. La Cluj va fi o alta poveste, eu o sa respect toate  regulile dar imi doresc sa castig si sa imi iau revansa”.

Cat de stransa este acum lupta pentru primul loc? Pe care dintre contracandidatii tai ii consider mai buni?

“Nu ma gandesc deloc la lupta pentru primul loc, ma gandesc doar la ce am de facut. Am doi piloti la care ma gandesc ca si la posibili adversari, Szabo si Porcisteanu. La Cluj o sa incerc sa pilotez cu viteza maxima si sa fac alegerile potrivite sa pot sa castig la o distanta destul de mare”.


Avand in vedere ca este singura proba mixta (macadam-asfalt) din Campionatul National de Raliu Dunlop, care este parerea ta despre Superspeciala Faget?

“Imi amintesc, anul trecut am reusit niste timpi foarte buni cu Meganul, o masina cu tractiune fata.  Stiu ca pe Superpeciala din Faget se strang foarte multi oameni si as vrea sa vad si mai multi anul acesta”.

Anul trecut Autoworld Transilvania Rally a avut foarte multi spectatori pe probe, crezi ca si anul asta va fi la fel?

Sper ca da. Eu vad acum diferenta, exista din ce in ce mai multi spectatori pe probe si tind sa cred ca numarul lor poate sa creasca”.

Cunosti foarte bine configuratia raliului, crezi ca sunt avantajate genul de masini super 2000 fata de restul masinilor?

“Comparativ cu R4 nu cred atat de mult, mai ales in cazul in care probele sunt rapide, asa cum e la Brasov de exemplu. Trebui sa iei in considerare faptul ca noi cu Peugeot prindem o viteza maxima de 174 km/h fata de R4, care poate prinde o viteza maxima de 200 km /h. Desigur, atunci cand drumul este ingust poate fi un avantaj cu S2000, dar cand proba e rapida, R4 si grupa N pot fi si ele foarte rapide”.


Federatia Romana de Automobilism Roman a dat astazi un comunicat prin care anunta punctajul si validarea clasamentelor la Raliul Deltei. In urma centralizarii rapoartelor oficialilor si ale echipajelor participante, Raliul Deltei a obtinut cel mai mare punctaj de anul acesta: 3218,8 puncte