Articole
Body time, electrostimularea musculară: un nou concept de fitness pe piaţa clujeană
- Detalii
- Categorie: Interviuri
- Publicat: Miercuri, 26 Iunie 2013 19:00
- Scris de Cristina Vasiu Dordea
- Accesări: 2294
Vă propunem un nou tip de mişcare, cea mai nouă tendinţă în materie de fitness pe piaţa clujeană. Acest concept de fitness revolutionar este denumit “EMS Antrenament” (electrostimulare musculară). Utilizată intens în ţări din Europa, precum Germania sau Ungaria, electrostimularea dă rezultate excepţionale cu doar 20 de minute de exerciţii pe săptămână. Printre avantaje se numără slăbirea în centimetri şi kilograme, tonifierea, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, creşterea rezistenţei la efort. Este recomandat în medicina de recuperare, elimină celulita şi varicele. Este utilizat de sportivi, vedete de la Hollywood şi chiar de astronauţi. Acum îl găsiţi şi în Cluj-Napoca, la studioul pe de starda Horea, nr. 57.
Body Time a fost deschis în Cluj în urmă cu două luni, de omul de afaceri sibian Simonis Peter, care a întâlnit acest concept în Germania, unde a locuit timp de 20 de ani. Este cea de-a 6-a sală după cea din Sibiu, cele 2 din Constanţa şi cele din Timişoara şi Braşov.
Ce presupune noul concept de fitness pe care l-aţi adus în Cluj-Napoca?
Simonis Peter: Este vorba de Electrosimulare musculară. E o nouă metodă de fitness. Astfel, contracţia nu se lucrează cu greutăţi, ca la sala de sport, ci e dată de impulsul electric. Aparatul se numeşte Miha Bodytec. Se îmbracă un costum, o vestă, care are electrozi la piept, abdomen, spate, lombar, dorsal şi trapez. La braţe sunt electrozi separaţi, la picioare şi la fesieri. În 20 de minute se lucrează tot corpul cu antrenorul personal, care arată mişcările şi indică pauzele şi perioadele de impuls. Pe impuls se fac exerciţii, pe pause se respiră, se relaxează. Sunt 2 programe: pentru începători şi pentru avansaţi. La începători se lucreză 3 secunde impuls, 5 secunde pauză, iar la avansaţi 4 secunde impuls, 4 secunde pauză. Antrenamentul e foarte intens. Contracţia musculară e foarte puternică. Aparatul trimite un impuls bipolar musculaturii. La sală se ajunge la o contracţie a musculaturii de până la 65%, pentru cei cu experienţă îndelungată. Aici se ajunge la o contracţie musculară de 95%.
Care sunt beneficiile acestui tip de exerciţiu?
Simonis Peter: Slăbire, tonifiere şi masă musculară. Pentru masa musculare e nevoie de exerciţii de durată. Tonifierea se simte încă de la prima şedinţă, iar după 4, 6 şedinţe se văd rezultatele şi la kilograme, la dimensiunile corporale.
Care este periodicitatea şedinţelor?
Simonis Peter: Un antrenament durează 20 de minute, timp în care se antrenează tot corpul, iar corpul are nevoie de o săptămână de regenerare. Prin urmare se lucrează o dată pe săptămână.
De ce recomandaţi acest tip de mişcare şi pentru cine îl recomandaţi?
Simonis Peter: E pentru toată lumea, avem şi clienţi trecuţi de 60 de ani. În ziua de astăzi sunt multe persoane care spun că nu fac sport pentru că nu au timp. Oricine găseşte 20 de minute pe săptămână ca să facă mişcare. Este echivalent cu o săptămână de sală pentru că se lucrează foarte intens. E mult mai bun acest tip de execrciţiu pentru că e mult mai intensă contracţia, arderile de grăsimi se fac intramuscular, nu doar la nivelul pielii, se îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, creşte rezistenţa la efort, reglează metaboismul. Noi mergem pe un stil de viaţă sănătos, astfel că facem şi consultaţie nutriţionistă.
De ce anume mai beneficiază clientul?
Simonis Peter: Monitorizăm clientul în privinţa antrenamentului şi a dietei. Întocmim o fişă de antrenament unde notăm datele personale, echipamentul pe care îl folosim pe dimensiuni pentru fiecare client. Avem sectoarele ÎNAINTE ŞI DUPĂ. La primul antrenament cântărim şi musurăm tot corpul în centimetri, piept, braţe, abdomen, fesieri, picioare. După 6-8 săptămâni măsurăm din nou pentru a vedea evoluţia şi rezultatele.
De unde aţi adus acest concept?
Simonis Peter: Din Germania. Electrosimularea se practica de către ruşi încă din timpul războiului mondial. A fost îmbunătăţită şi a evoluat foarte mult. În ziua de azi, astronauţii, când vin din cosmos se antrenează cu acest aparat pentru recuperarea musculaturii, chiar şi vedetele de la Hollywood îl folosesc, iar fotbaliştii de la foarte multe cluburi din Germania au în dotare acest aparat. În Germania sunt şi foarte multe studii realizate de universităţii, pe anumite grupuri de pacienţi, pentru a arăta rezultatele exerciţilor. E recomandat pentru pacienţii cu dureri de spate, pentru că întăreşte musculatura, vascularizează. Elimină totodată celulita, varicele. Avantajul faptului că nu se luctrază cu greutăţi este faptul că încheieturile şi tendoanele nu sunt solicitate.Ce fel de dietă ar trebui combinată cu acest tip de exerciţii?
Simonis Peter: Noi mergem pe o dietă sănătoasă, echilibrată. Recomandăm minim 5 mese pe zi: 3 mese principale şi 2 gustări. Scoatem alimentele care sunt dăunătoare: seara se reduc carbohidraţii. La fiecare masă trebuie să existe şi carbohidraţi şi proteine şi grăsimi vegetale, nu animale. Cât mai puţine dulciuri şi sucuri.
Când aţi deschis sala în Cluj?
Simonis Peter: Suntem de la 1 mai pe piaţa clujeană. Am început în urmă cu 2 ani în Sibiu, anul trecut am deschis în Constanţa, unde avem două studiouri, apoi în Timişoara şi în Braşov.
Cum v-aţi ocupat de promovare şi cum aţi convins clienţii?
Simonis Peter: Suntem foarte activi pe facebook, unde postăm zilnic inclusiv sfaturi privind alimantaţia sănătoasă. Avem site. Am încercat şi metodele tradiţionale precum reclamele radio, tv, în reviste, panourile stradale, care nu au dat însă rezultate foarte bune. Recomandarea clienţilor este cea mai importantă în acest tip de fitness. Clienţii vechi ne-au adus clienţi noi, pentru că s-au văzut rezultatele.
Care sunt ofertele în ceea ce priveşte preţul?
Simonis Peter: O şedinţă costă 120 de lei, iar un abonament lunar 400 de lei. La prima şedinţă, de probă, clientul beneficiază de un preţ redus la jumătate (60 de lei). Totul include antrenor personal, echipament, fişa de antrenamant personal, consultaţia nutriţionistă. Pentru studenţi avem o reducere de 20%. La fel şi pentru familii.
De cât timp vă ocupaţi de acest domeniu?
Simonis Peter: În domeniul sportului activez de mult timp. Ca afacere am început acum 5 ani, cu o sală de fitness în Sibiu, fiind acolo şi antrenor şi administrator. Îmi place sportul, îmi place să ajut oamenii, să antrenez, să vad că am rezultate. Am cunoscut acest tip de antrenament, electrostimularea, în Germania unde am stat 20 de ani. Am văzut că are rezultate foarte bune, şi avantaje mari şi mi-am dorit să îl aduc şi în România.
Care sunt reacţiile clienţilor până acum?
Simonis Peter: Cei mai mulţi nu îşi dau seama ce înseamnă până nu încearcă. Însă până acum, nu am avut nicio persoană care să încerce şi să nu vrea abonament. În Cluj-Napoca avem deja 37 de abonaţi, în nici două luni.
Cu toată încrederea, vă recomantăm să încercaţi această nouă metodă de fitness, a cărei rezultate se simt încă de la primele şedinţe. Vă veţi simţi mai încrezători, mai uşori, veţi avea mai multă energie şi mai multă poftă de…viaţă.
Articole similare:
Stiri noi:
- Chic Ville lansează colecţia de toamnă – produse speciale se alătură celor 5.500 aflate deja pe stoc - 03/10/2013 13:37
- Din culisele Jameson Whiskey. Cum se obţine cea mai fină băutură irlandeză - 14/08/2013 09:18
- Află de la avocatul Elena Grecu, de ce trebuie să îţi înregistrezi marca şi ce se poate întâmpla dacă nu o faci - 28/07/2013 16:31
- Irina Markovits: stilul personal în afaceri - 16/07/2013 19:41
- Raluca Georgescu, Country manager Allegro Group Romania, lider la doar 27 de ani - 12/07/2013 13:56
Stiri mai vechi:
- Pilotul Rareş Tomiţa: “idolul meu este Titi Aur” - 19/06/2013 17:19
- Simona Baciu: secolul XXI va fi un secol al educaţiei, sau nu va fi deloc - 16/06/2013 15:04
- Pilotul francez, Francois Delecour, despre Autoworld Transilvania Rally 2013 - 12/06/2013 13:40
- Despre business şi research cu Dr. Claudia Corega, CEO QSmile - 06/06/2013 12:27
- Denisa Mihai explică ce reprezintă responsabilitatea socială a unei companii - 30/05/2013 15:27
- Cum a ajuns iQuest să lucreze în Silicon Valley - 28/05/2013 12:34
- Amelia Sterescu: femeia trebuie să fie cel mai bun avocat al performanţei sale - 22/05/2013 13:52
- Andreea Marin şi Romaniţa Iovan: despre branding personal şi pasiune în muncă - 16/05/2013 17:52
- Afla de la Hedi Hoka şi Lorand Soares-Szasz cum poţi să devi un lider mai bun şi cum poţi ajuta, în acelaşi timp - 30/04/2013 08:53
- Party Land – un spaţiu unde te distrezi şi înveţi - 17/04/2013 09:26
- Florin Mureşan: Cum să începi un startup business din Cluj-Napoca - 13/04/2013 15:40
- BestEngineer – companiile mari din Europa caută ingineri români - 08/04/2013 12:58
- Olga Stanciu prezintă “Brand de Cluj: Jolidon” - 04/04/2013 14:29
- Alexandru Tulai: Ce trebuie să ştii despre Cluj IT Cluster şi Cluj Innovation City? - 28/03/2013 22:08
- Interviu: Allan Pease, "How to be a people magnet". Învaţă trucuri de comunicare - 26/03/2013 16:22