Lun03082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Raluca Georgescu, Country manager Allegro Group Romania, lider la doar 27 de ani

Raluca Georgescu, la doar 27 de ani are o funcţie de management, organizează evenimente cu focus pe antreprenoriat în IT şi conduce un proiect de publishing. În cadrul Allegro Group se ocupă de partea de management a companiilor si proiectelor romanesti ale companiei, de achizitii si dezvoltare si coordoneaza strategia de marketing.

Allegro Group Romania este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă de comerţ electronic din România, având în portofoliul său platforme de anunţuri şi e-commerce de top: Autovit.ro, Mercador.ro, Compari.ro şi TrendZone.ro.

Te consideri lider sau manager?

Până acum am avut ocazia să fiu mai mult lider. Cred că mi se potriveşte mai mult. Zona de planificare nu a fost niciodată punctual meu forte. Am ştiut să atrag lângă mine oamnei care să mă completeze, mai ales în business-urile de antreprenoriat în care am fost implicată până acum. Cariera mea s-a construit pe componenta antreprenorială.

Cine trebuie să fie imaginea unei companii? Liderul sau managerul?


Tind să cred că de obicei liderul, pentru că este omul care are o viziune şi ştie să o îndrepte cel mai uşor spre ceilalţi.

Cum se poate îmbina cariera cu familia?

Sunt în momentul în care îmi pun această întrebare. Încă nu a găsit răspunsul, dar ceea ce consider este că nu rebuie să simţi că faci un compromise. Dacă simţi că trebuie să alegi unul dintre componente ca prioritate, ca şi în activitatea de manager, trebuie să faci alegerea asta în funcţie de tine, nu în funcţie de ce ţi se spune, sau de presiunile din jurul tău.

Ce presupun rolurile de lider şi de manager?

Rolurile de lider sau de manager sunt roluri care se întrepătrund sau alternează în viaţa unui om de afaceri. În general, liderul este cel care vede pădurea iar managerul cel care vede copacii. Liderul este cel care se ocupă de oameni, de găsirea oamenilor potriviţi, de construirea echipei, de stabilirea unei misiuni, a pasiunii pe care trebuie să o pună echipa respectivă în business, trasează direcţia şi aliniază oamenii către acea direcţie. Managerul este cel care se ocupă de planificare, de atingerea unor targete concrete de business, de performanţă pentru echipă. Ambele roluri sunt necesare într-o echipă, uneori alternate de aceeaşi persoană, alteori avem două persoane diferite care conduc o companie. Depinde foarte mult şi de stadiul în care se află afacerea. În zona de start-up este foarte importanr să fii un lider, să crezi foarte mult în viziunea ta şi în produsul pe care îl dezvolţi şi să inspiri oamenii să ţi se alăture. E important să-ţi creezi un trib, un trib de consumatori, un trib în ceea ce priveşte echipa, parteneri şi oameni care te pot ajuta. Ulterior, pentru a atinge stadiul pe care ţi-l doreşti, devine din ce în ce mai important şă fii manager.

“A manager manages things, a leader leads people”

Care sunt scopurile esenţiale pe care un lider ar trebui să le inspire oamenilor cu care lucrează?


E important ca un lider să arate o direcţie, un control şi o imagine, astfel încât, cu acea imagine în minte, echipa să se concentreze şi să meargă în acea direcţie. Un lider trebuie să dezvolte un simţ de echipă foarte puternic, să fie conştient de toate piesele acestui puzzle care se numeşte firmă, companie. Fiecare rezultat trebuie măsurat. Un lider trebuie să ştie să motiveze şi să personalizeze relaţia cu oamenii pe care îi conduce pentru că oamenii nu pot fi conduşi în mod standard, ei sunt individualităţi, cu talentele lor, cu aspiraţile lor profesionale. E foarte important ca un lider să ştie când să fie mentor, dar să fie şi manager uneori şi să ceară lucruri precise, dar cu o anumită karisma. În perioadă de criză, liderul trebuie să fie liantul, cel care încurajează oamenii şi le arată calea către mai departe, fie că e vorba de criză economică sau schimbare de strategie.

Co-founder la Wembrio
Wembrio sprijină antreprenoriatul şi antreprenorii online şi pe cei care îşi doresc să devină familiari scenei de business şi tehnologii Web din România. How To Web este primul eveniment Wembrio, eveniment menit să sprijine şi să promoveze oportunităţile tehnologice, profesionale şi antreprenoriale din online.

Owner & Managing Partner la Raluk.ro

În 2006 Raluk.ro a pornit ca şi un blog personal şi a ajuns un site de publishing care se ocupă de coolhuntingul bucureştean. Raluca împreună cu partenera ei coordonează peste 20 de coolhunteri, critici de film, de mâncare, care merg la evenimente şi recomandă tot ce merită văzut şi făcut în Bucureşti.