Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Volkswagen opreşte producţia celui mai longeviv model din istorie

Grupul german Volkswagen a anunţat că va sista din 31 decembrie 2013 producţia modelului Volkswagen Transporter, fabricat în prezent în uzinele de la Sao Paulo din Brazilia. Producătorul german a ales să oprească producţia ca urmare a standardelor de siguranţă impuse de autorităţi.

Brazilia este singurul producător al Volkswagen Transporter, după ce anterior uzinele din Germania şi Mexic au încetat să mai fabrice Volkswagen Transporter. Legislaţia braziliană impune ca, din ianuarie 2014, modelele să fie echipate cu ABS şi airbag-uri, dotări care nu pot fi adaptate vechiului model.

Cu o istorie de peste şase decenii, Volkswagen Transporter reprezintă cel mai longeviv model din istoria auto, alături de Porsche 911, a cărui producţie a început în urmă cu jumătate de secol. Conducerea Volkswagen şi-a anunţat intenţia de a lansa o serie omagială, de 600 de modele, destinată pasionaţilor brandului. Compania a prezentat o versiune modernă a modelului Transporter la salonul auto de la Geneva din 2011, însă autovehicului nu a fost produs niciodată. sursa: businessmagazin.ro