Ma05182021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Antrenamentele de aikido aikikai au reînceput la Musubi Dojo Cluj

AikidoCu mic, cu mare trebuie să lăsăm deoparte vacanţa şi să ne reintrăm în ritmul obişnuit de activitate. Mişcarea fizică, dar şi antrenamentul spiritual menţin echilibrul unei stări de bine spre care tinde fiecare. În acest sens, Musubi Dojo continuă antrenamentele de autoapărare pentru practicanţii de aikido, dar îi invită şi pe cei care încă nu au călcat pe tatami (salteaua de antrenament) să pătrundă în tainele acestei arte marţiale.
 
Grupele de aikido din cadrul Musubi Dojo sunt: copii 4-7 ani, copii 7-9 ani, copii 9-12 ani, femei, tineri/adulţi. 
 
Instructorii care coordonează antrenamentele sunt Dorin Marchiş, 5 Dan Aikido Aikikai, Ovidiu Codreanu, 4 Dan Aikido Aikikai, Florin Trişcă, 2 Dan Aikido Aikikai şi Flaviu Mureşan, 2 Dan Aikido Aikikai.
 
“Aikido este o artă a păcii şi a prieteniei, de aceea poate fi practicată de oricine. Această artă marţială dezvoltă în egală măsură latura fizică a practicantului, cât şi cea mentală. Aikido formează spiritul în cazul copiilor, îl modelează în cazul tinerilor şi îl temperează în cazul vârstnicilor.” spune Sensei Dorin Marchiş, preşedintele Fundaţiei Române de Aikido Aikikai. 
 
Durata unui antrenament este de o oră. Intervalele orare în cazul copiilor sunt 16.30-17.30 şi 18.00-19.00, în funcţie de gradul de începători/intermediari/avansaţi, iar în cazul adulţilor intervalul este 19.30-20.30, de luni până vineri. Înscrierile se fac la dojo-ul (sala de antrenament) de pe strada Plopilor, nr. 62, Cluj-Napoca. Informaţii suplimentare se pot obţine de la recepţia dojo-ului sau prin email, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .
 
AIKIDO SELF DEFENSE WOMEN CLASS
 
O nouă serie de antrenamente de autoapărare pentru femei începe în această săptămână. Cursurile introductive au fost programate pentru 7 ianuarie şi 9 ianuarie 2014.
 
S-a incheiat vacanţa bogată în colesterol şi somn prelungit. Paşii spre începerea proiectelor anului 2014 trebuie făcuţi cu încredere, siguranţă şi bună dispoziţie. În aceste coordonate, Musubi Dojo Cluj continuă cursurile de autoapărare pentru femei - Aikido Self Defence Women Class. 
 
Doamnele şi domnisoarele care vor să se simtă în siguranţă când sunt singure pe stradă sau în alte împrejurări, dar care caută să îşi fortifice totodată şi latura spirituală, se pot înscrie la aceste cursuri de aikido.
 
Instructorul care coordonează antrenamentele este Florin Trişcă, 2 Dan Aikido Aikikai, practicant de aikido cu centură neagră, cu mulţi ani de experienţă pe tatami, dar şi cu un deosebit talent pedagogic. El spune că “Aikido este o artă marţială ce se potriveşte foarte bine femeilor pentru că nu e nevoie să ai muşchi pentru a o putea practica. Totuşi, antrenamentele tonifică bine întregul corp pentru că suntem mereu în mişcare întreaga oră. Şi e bine ştiut si faptul că odată cu antrenamentul fizic, un aikidoka îşi antrenează şi psihicul, spiritul.”
 
Intervalul de vârstă pentru cursante este de 15-65 de ani. Echipamentul necesar cuprinde, pentru început, o pereche de pantaloni de trening, un tricou cu mânecă scurtă sau lungă şi o pereche de şlapi de interior. Ulterior, se poate achiziţiona şi echipament specific artelor marţiale.
 
Durata unui antrenament este de o oră, intervalul orar fiind 18-19, în zilele de marţi şi joi. Înscrierile se fac la dojo (sala de antrenament).
 
Musubi Dojo este sediul central al Fundaţiei Române de Aikido Aikikai, organizaţie membră a Federaţiei Internaţionale de Aikido. Aceasta s-a înfiinţat în 1997 şi cuprinde aproximativ 4000 de membrii din toată ţara.
Aikido 2
 Aikido women