Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Sprijin pentru investitorii din parcurile industriale clujene

big d81a62a5515f335484e82e82f11b3429Compania Emerson este primul investitor pentru care Primaria Cluj-Napoca a acordat in acest an ajutor de stat regional si de minimis pentru sprijinirea investitiilor ce urmeaza a fi realizate sau au fost realizate pe raza municipiului.
 
“Am semnat o conventie pentru sprijinirea companiei Emerson, din parcul Tetarom II. Este vorba despre o scutire de impozite pe cladiri pentru urmatorii 5 ani, ajutor minimis si ajutor de stat, in valoare de 1,6 milioane de euro.
Politica Primariei Cluj-Napoca este una proactiva, pentru a susține investitiile si deci crearea de locuri de munca, esentiala pentru dezvoltarea comunitatii noastre. Exista in analiza si alte solicitari, pentru companii din diferite domenii de activitate, care vor fi propuse spre aprobare”, a explicat primarul Emil Boc.

Emerson are în prezent 1800 de angajaţi la Cluj-Napoca şi estimează că până în 2016 numărul angajaților va crește la 3.400. Compania va investi totodată într-o clădire de birouri și două hale de producție în parcul Tetarom 2.

”Vom acorda sprijin și companiilor care nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru a beneficia de ajutoarele acestea, prin stabilirea celui mai mic impozit posibil în condițiile legii, respectiv 0,25%”, a mai precizat primarul Emil Boc.

O altă pârghie de susținere a investitorilor Cluj se referă la o reducere de 50% la impozit pentru clădirile "verzi", certificate ca atare.

Stiri mai vechi: