Ma09282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cum poţi să scapi de insomnie fără pastile de dormit

insomnie 06 5a38f88b20Este oribil să nu poţi adormi, deşi ştii că ai nevoie de odihnă pentru că ziua următoare o iei de la capăt cu serviciul şi cu stresul. Insomnia îţi poate cauza mai multe probleme de sănătate, dar, din fericire, există metode să scapi de ea, chiar şi fără pastile.

Cum e în dormitor

Ca să poţi adormi mai uşor, în dormitor trebuie să fie linişte, întuneric şi o temperatură răcoroasă. Dacă nu ai cum să îţi pui draperii, foloseşte o mască pentru dormit. În plus, este important să foloseşti dormitorul doar pentru dormit şi sex. Nu îţi aduce munca în dormitor!

Program regulat de somn

Pe cât posibil, încearcă să îţi ţii un program de somn cât mai regulat. Chiar dacă nu reuşeşti să adormi de la început, bagă-te în pat în fiecare seară la aceeaşi oră. În plus, dimineaţa ar trebui să te trezeşti la aceeaşi oră de fiecare dată, astfel să-ţi poţi stabili un ritm de dormit sănătos şi regulat.

Evită situaţiile stresante înainte de somn

Activităţile care te stimulează sau care te stresează trebuie evitate înainte de culcare. Aşadar nu face exerciţii fizice, nu te certa şi nu discuta lucruri importante cu cei din jur, lasă deoparte televizorul şi computerul.

Limitează cofeina, alcoolul şi nicotina

Cu cel puţin opt ore înainte de ora de culcare nu mai consuma băuturi ce conţin cofeină. De asemenea, nu mai consuma băuturi alcoolice seara, înainte de culcare. Chiar dacă te poate face să te simţi obosită, calitatea somnului nu va fi aceeaşi.

Dă-te jos din pat

De câte ori nu poţi dormi, dă-te jos din pat, pentru că dacă stai să te întorci pe toate părţile, sperând să adormi, nu faci decât să te stresezi mai rău. Aşa că, mai bine citeşti o carte sau bei un pahar de lapte călduţ. sursa: unica.ro