Ma04202021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

3 decizii strategice luate de compania Endava în ultima lună

endLa sfârşitul lunii ianuarie, Endava l-a desemnat pe specialistul londonez Kelly Fegan, fost executiv al Heath Lambert, unul dintre liderii europeni în domeniul asigurărilor și reasigurărilor, la conducerea diviziei de soluții software dedicate acestei industrii. Fegan va fi responsabil de livrarea cu succes a soluțiilor software către clienții din industria de asigurări și de extinderea activității companiei cu clienți din acest sector.

Cu aproape 30 de ani de experiență pe piața de asigurări din Londra și în sectorul IT, Kelly Fegan aduce echipei Endava un plus de expertiză în domeniul asigurărilor și al managementului schimbării în tehnologia informației.Înainte de a se alătura Endava, Kelly Fegan a fost directorul RI3K, serviciul global de tranzacționare a (re)asigurărilor, unde a fost responsabil pentru toate activitățile comerciale, inclusiv inovarea de produs, business development, furnizarea de servicii și managementul relațiilor cu clienții, și a livrat servicii de top către mai mult de 7.000 de specialiști în asigurări, din 42 de țări. Anterior, Fegan a ocupat diferite poziții executive, precum Group Claims Director, Group Compliance Officer sau Legal Director, în cadrul agenției de brokeraj Heath Lambert, membră a grupului Lloyd’s, lider european în domeniul (re)asigurărilor.

 „Endava a fost partenerul cu care am colaborat, în rolul meu anterior, pentru a dezvolta funcționalitățile sistemului nostru IT de bază. Termenele și obiectivele au fost complexe și au reprezentat o provocare, însă proiectul a fost un adevărat succes și a fost realizat în buget. Am fost atât de impresionat de Endava încât opinia mea despre serviciile externalizate s-a schimbat complet. Abordarea lor deschisă, combinată cu atitudinea pozitivă, a fost o revelație pentru mine, iar valorile lor în ceea ce privește serviciile pentru clienți și managementul așteptărilor se potrivesc cu ale mele, astfel încât am profitat de șansa de a mă alătura lor”, a declarat Kelly Fegan.

Kelly Fegan„Suntem încântați de decizia lui Kelly de a se alătura echipei noastre; aduce un plus de valoare diviziei noastre de soluții pentru asigurări, iar reputația, experiența și nivelul său ne vor asigura în continuare o poziționare bună pentru a susține clienții în proiecte menite să introducă inovație și schimbări în industria asigurărilor”, a comentat și John Cotterell, CEO Endava.

Domeniul asigurărilor este unul dintre cele mai mari sectoare ale Endava, clienții bazându-se pe expertiza de business semnificativă deținută de companie în această industrie, care le permite echipelor Endava să livreze soluții software complexe din centrele din Europa de Est și să fie astfel partenerul IT perfect pentru asiguratorii aflați în căutare de noi tehnologii și noi modele de interacțiune cu clienții lor tot mai sofisticați.

În februarie, Endava a anunţat fuziunea strategică cu Alpheus pentru accelerarea expansiunii pe piețele de limbă germană

Alpheus Solutions Ltd., o companie de consultanță cu sedii la Frankfurt și Londra, a fost integrată în Endava Group, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, cu birouri în Londra, New York și Glasgow și centre de livrare în România și Republica Moldova. Fuziunea va accelera expansiunea în țările vorbitoare de limba germană a modelului Endava de externalizare nearshore a serviciilor IT și va consolida competențele de consultanță ale companiei.

În ultimele 12 luni, Endava a colaborat cu Alpheus pentru furnizarea de servicii către clienții actuali din Germania.  Această colaborare de succes, precum și interesul tot mai mare pentru serviciile IT livrate din Europa de Est, a determinat această fuziune. Fuziunea are în vedere valorificarea modelului de livrări al Endava, care are un succes dovedit și constă în combinarea competențelor tehnice de nivel ridicat din Europa de Est cu expertiza în consultanță și livrare deținute pe piețele unde se află clienții companiei. Organizația care rezultă în urma acestei fuziuni va funcționa sub numele Endava și, în completare la serviciile de consultanță oferite de Alpheus, va livra pe piețele de limba germană servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicații Software și Servicii Cloud.

Locația centrelor de dezvoltare și suport din Europa de Est ale Endava contribuie la o foarte bună poziționare a companiei pentru colaborarea cu clienți europeni. Aspectele cele mai importante legate direct de locație sunt reprezentate de fusul orar similar, competențele lingvistice, cultura asemănătoare și zborurile directe. Centrele de livrare Endava valorifică atât competențele tehnice, cât și avantajele legate de costuri specifice operațiunilor offshore.

„Am avut o colaborare de lungă durată cu Endava, am lucrat împreună pentru mai mulți clienți, iar între cele două culturi organizaționale există o potrivire neașteptat de bună. Am fost impresionat de capacitatea Endava de a crește dimensiunea proiectelor și de faptul că reușește să mențină standardele de calitate și focusul pe clienți în timp ce crește foarte rapid. Această fuziune extinde foarte mult gama de servicii și capabilități pe care le putem oferi clienților. Credem că Endava are toate șansele să devină cel mai important furnizor nearshore pentru Germania”, a declarat Justin Wilson, CEO Alpheus Solutions Ltd.

„Această fuziune va aduce un plus de expertiză care va consolida semnificativ capabilitățile Endava, precum și reputația și prezența companiei noastre în Germania. Cultura organizațională și echipele de management se potrivesc foarte bine, iar modelul nostru rapid de creștere va conduce la beneficii reciproce. Credem că împreună putem transforma clienții obținuți în urma acestei fuziuni în clienți mai mari, care vor beneficia de serviciile de calitate oferite de centrele nearshore din Europa de Est”, a completat John Cotterell, CEO Endava.

Pentru echipele din centrele de dezvoltare și suport pe care Endava le are în România,  și care în prezent numără peste 1.000 de angajați, această fuziune reprezintă o oportunitate suplimentară pentru a se implica în mai multe proiecte pentru clienți din țări cum ar fi Germania, Austria și Elveția.

Despre Alpheus

Alpheus este o companie de consultanță independentă cu o echipă de peste 30 de consultanți cu experiență în business și tehnologia informației, având sedii la Frankfurt și Londra, și un venit anual de 4 de milioane de lire sterline/5 de milioane de euro.De la momentul înființării, în 1996,  Alpheus și-a câștigat o reputație foare bună pentru livrarea de servicii de calitate ridicată, în special în domenii cum ar fi Servicii Financiare, Telecomunicații Mobile, respectiv în Sectorul Public.

Endava deschide un nou sediu și va angaja peste 400 de oameni în Skopje, Macedonia

Endava are în prezent peste 1.500 de angajați la nivel de grup şi a deschis un nou centru de dezvoltare în Skopje, capitala Macedoniei, unde intenționează să angajeze 100 de oameni în următoarele 12 luni și peste 400 de oameni în următorii 4 ani.

Compania, cu sediul central în Londra și birouri în Frankfurt, New York, Atlanta, Glasgow Oxford, București, Cluj-Napoca, Iași și Chișinău, are un model de livrare de succes bazat pe combinarea competențelor tehnice de nivel ridicat din Europa de Est cu expertiza în consultanță și livrare deținute pe piețele unde se află clienții companiei.

Endava este în top 100 companii de externalizare de servicii, la nivel mondial, iar strategia de creștere a companiei se concentrează pe extinderea prezenței în Europa de Est, prin dezvoltarea în continuare a centrelor de livrare existente și prin deschiderea de noi sedii. Compania este unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT în România și Moldova, unde are sedii în principalele hub-uri IT din regiune: București, Chișinău, Cluj-Napoca și Iași,  iar recent Endava a ocupat prima poziție într-un top al celor mai buni 20 de angajatori IT pentru care să lucrezi în România.

Angajații Endava sunt implicați în livrarea de soluții IT pentru companii multinaționale din domeniile financiar-bancar, asigurări, retail, telecomunicații și media & publishing. Compania investește semnificativ în dezvoltarea profesională a angajaților săi, de la training-uri de nivel ridicat realizate în cadrul Endava University, până la programe dedicate pentru studenți și absolvenți, derulate în toate sediile din Europa de Est.

Datorită locației centrelor sale de livrare din Europa de Est, Endava este foarte bine poziționată pentru a oferi suport clienților la nivel internațional pentru implementarea de proiecte IT complexe, beneficiind de existența unei comunități IT cu competențe ridicate, fusul orar compatibil cu cel al clienților, competențele lingvistice, apropierea culturală și conexiunile bune pentru zboruri către marile capitale europene.

Endava planifică o creștere anuală de 25% a numărului de angajați în cadrul centrelor de dezvoltare și suport din România și Moldova, unde deja lucrează peste 1.300 de oameni. În Macedonia, în următoarele 12 luni, Endava va recruta 100 de oameni în sediul din Skopje și intenționează să crească echipele astfel încât să ajungă la peste 400 de angajați în următorii 4 ani, ceea ce va reprezenta aproximativ 10% din numărul total de angajați la nivel de grup.Macedonia este cunoscută ca fiind piața de IT&C cu cea mai rapidă creștere din regiunea adriatică. Cu 41% din populație având vârsta sub 30 de ani și un număr tot mai mare de tineri cu studii superioare, procentul absolvenților în domeniul IT&C în Macedonia aproape s-a dublat în ultimii patru ani. În Skopje deja există o comunitate IT care numără circa 8.000 de specialiști. Universitățile locale înființează facultăți de informatică foarte bine cotate, iar prin cei 800 de noi absolvenți IT pe an susțin creșterea rapidă a sectorului IT. Având zboruri directe din Londra și conexiuni bune prin Viena și Zagreb, și aflându-se în fusul orar din Europa Centrală, Skopje are o amplasare foarte bună pentru colaborarea cu clienți din Europa de Vest și America de Nord.

„Succesul organizației noastre a determinat extinderea în Europa de Est. Skopje are un potențial foarte mare în sectorul IT, datorită universităților puternice, calității candidaților cu  studii superioare și competențelor lingvistice excelente. De asemenea, am fost încurajați de mediul de afaceri favorabil din Macedonia și de abordarea deschisă a autorităților și a altor organizații locale. Vom construi o echipă puternică în Skopje și vom crea valoare prin oferirea de oportunități de carieră atât pentru profesioniști IT cu experiență, cât și pentru absolvenți, crescând astfel nivelul de maturitate al pieței IT”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

„Invest Macedonia este principala instituție guvernamentală responsabilă cu atragerea de noi investiții străine în Macedonia. Instituția noastră oferă asistență completă investitorilor străini, cu ajutorul rețelei noastre globale, prin generarea unei valori adăugate pentru companii, datorită înțelegerii aprofundate și a experienței noastre în ceea ce privește mediul de afaceri și oportunitățile de investiții din Macedonia. Ne așteptăm ca, prin acest proiect de investiții, țara noastră să aibă beneficii pe mai multe planuri. Endava va aduce practici inovative și de calitate în sectorul tehnologiilor, la nivel local, și, în același timp, absolvenții IT vor avea șansa de a lucra pentru una dintre cele mai bune companii britanice din domeniu”, a declarat Visar Fida, CEO Invest Macedonia.