Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Machiajul ochilor - tendinte pentru 2014

trenduri-beautyMachiajul ochilor este un show în sine, iar designerii continuă să ne surprindă în fiecare sezon. Iată ce se poartă în această primăvară.

Ochi de pisică

E atât de consecvent în tendinţele ultimilor ani, intrând în categoria trendurilor permanente, alături de smoky-eyes şi buzele roşii. Din nou, aşadar, liniile precise şi codiţele curbate definesc trendul de bază în acest sezon. Podiumul abundă în look-uri ce promovează clasicul „cat-eye" (Stella McCartney, Dsquared2), însă un loc aparte îl ocupă grafismele (noi am identificat cel puţin trei reinterpetări grafice ale conceptului cat-eyes, la Ilincic, Missoni sau Zadig & Voltaire).

Color smoke

Spuneam că smoky-eyes (Just Cavalli, Versace, Blugirl) reprezintă un trend cu continuitate în ultimii ani, însă şi aici avem de-a face cu „variaţiuni" pe aceeaşi temă. Mai precis, se remarcă tonuri de gri (Cushnie et Ochs, Elie Saab), ruginiu (Gucci, Jason Wu, Ungaro) , verde(Giorgio Armani) sau mov (PPQ, ba chiar şi alb, cu un accent verde electrizant pe deasupra pleoapei mobile la Marras) ce substituie fardul negru, folosit în mod tradiţional pentru smoky-eyes.

Privire de metal

Deşi ceva mai discrete în acest an, accentele metalice nu lipsesc nici în acest sezon, fiind prezente atât în machiajul ochilor (argintiu la Jill Stuart, crom la Gucci sau albastru la Marc By Marc Jacobs), cît şi în manichiură. Se remarcă texturile ultra-cremoase, care lasă senzaţia de metal în curs de topire, dând machiajului o neaşteptată căldură.

Jos cu genele false!

Una dintre propunerile inedite ale acestui sezon este aplicarea genelor false pe pleoapa fixă (Braganza). Desigur, genele artificiale nu lipsesc nici de pe pleoapa superioară, însă se fac cu greu remarcate, ca o (nouă) dovadă că naturaleţea e cea mai în vogă tendinţă de machiaj. sursa: cosmopolitan.ro