Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

10 motive ca nu e potrivit pentru tine

cuplu-iubit-nepotrivitAdeseori se întâmplă să rămânem blocate în relaţii (de prietenie sau mai grav, romantice) în care nu ar trebui. Cum sa-ţi dai seama dacă eşti cuplată cu tipul potrivit?

1. Ce contează cel mai mult este ca tu să fii fericită, dar şi părerea apropiaţilor e importantă. Ce cred prietenii tăi despre el? Dacă îl acceptă, dar îţi repetă mereu că meriţi ceva mai bun, poate că au dreptate şi e cazul să ieşi din această relaţie.

2. Cât despre prietenii săi, cum se poartă iubitul cu tine când sunt şi ei de faţă? Îţi acordă la fel de multă atenţie, se simte comfortabil să te sărute sau să te ţină de mână când ieşiţi împreună? Dacă îţi dă impresia că îi este ruşine cu tine sau te simţi ignorată, această atitudine poate ascunde o problemă.

3. "Te caută el sau îl cauţi tu mai mult?", mă întreba mereu bunica mea. Dacă tu eşti cea care îl sună mereu sau cea care propune să ieşiţi împreună, nu este un semn tocmai bun. Ştie bunica ce ştie...

4. Te simţi comfortabil când eşti cu el? Dacă nu te simţi tocmai în largul tău, deşi nu ai un motiv anume, ceva nu e ok. Analizeză situaţia şi scapă fie de senzaţie fie din relaţie.

5. Este foarte important ca partenerul să te susţină şi încurajeze. Dacă ţi-e frică că nu vei primi jobul pe care ţi-l doreşti de atâta timp, iar tot ce zice el este "da, probabil că nu vei reuşi", scapă de el!

6. Dacă este posesiv, gelos (chiar şi fără motiv) sau manipulator, relaţia aceasta nu va avea un viitor pozitiv... pentru tine. Chiar dacă ai impresia că este aşa pentru că ţine prea mult la tine şi nu vrea să te piardă, adevărul este că sunt şanse foarte mari ca relaţia să devină una toxică, abuzivă.

7. Un aspect foarte important în orice relaţie este încrederea. Nu contează doar să aveţi interese comune, să te simţi bine în preajma lui sau ca sexul să fie grozav. Dacă nu simţi că poţi avea încredere deplină în el, poate că este cazul să cauţi pe altcineva.

8. Chiar dacă poate nu pare atât de important, nu este deloc ok ca el să se uite după altele, în special de faţă cu tine. Nu este considerat înşelat, însă e clar că nu te apreciază destul dacă observi des cum se uită în decolteul altei femei sau întoarce capul pe stradă după nişte picioare frumoase.

9. Dependenţa de alcool sau droguri constituie o mare problemă. Nu îţi face speranţe că vei fi tu acea persoană specială care îl va schimba, pentru că vei fi dezamagită.

10. Certurile sunt normale în orice relaţie, însă dacă acestea sunt prea dese sau devin violente, poate că este cazul să o laşi baltă. Nu rămâne într-o relaţie doar din frică de singurătate sau din obişnuinţă. Există un bărbat potrivit pentru tine, însă cum îl vei cunoaşte dacă rămâi în această relaţie? sursa: cosmopolitan.ro