Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Fabuloasa poveste a uneia dintre cele mai bogate romance! Cum a reusit sa cucereasca lumea, cu 10 dolari in buzunar!

reg1Christine Valmy nu este doar numele unei romance care a reusit sa creeze un imperiu financiar in Statele Unite, ci un brand de peste 70 de milioane de dolari!

Desi este una dintre cele mai cunoscute romance, care a facut afaceri de zeci de milioane de dolari peste Ocean, Christine Valmy (88 de ani) a fost foarte discreta cu aparitiile publice. Ea a acceptat sa-si puna sufletul pe tava, intr-un interviu emotionant acordat Cancan.ro, in care a povestit cu lux de amanunte ca in spatele acestei straluciri pe care o afiseaza acum se ascunde multa tristete si dezamagiri.
Regina cosmeticelor, cum au numit-o americanii, cei care au si infiat-o in anii ’60, a incercat sa scrie o carte autobiografica despre viata ei. Insa nu a putut. A izbucnit in lacrimi cand si-a adus aminte.

reg2“Am inceput o biografie, dar nu stiu de ce, mi-e foarte greu s-o scriu. Eu scriu foarte usor, in scoala eram cea mai buna la limba romana. Scriu frumos. Nu stiu ce am, am ca o piedica, si parca nu-mi vine sa deschid sufletul. Cat am trait au fost perioade foarte grele. Dar nu m-au afectat asa mult, si nu stiu acum de ce nu-mi place sa le descriu...”, povesteste printre lacrimi afacerista.
Desi a fost un succes chinuit, venit prea tarziu, spune ea, a vrut sa le explice tuturor pretul platit pentru o afacere de calibrul acesta.
“Niciodata nu mi-a palcut sa fiu salariata. Nu am fost in viata mea. AM avut vreo trei luni in randul comunistilor, ca sa am cartela. Am intrat la un depozit de vinuri, in functia de contabila. Am plecat din Romania in 1960, cand nu pleca nimeni, dar si-atunci am impins... nu am plecat usor.

Eu sunt nascuta Xantopol, un nume grecesc, si am facut cerere sa plec in Grecia. Nimeni nu a crezut ca voi reusi, dar am reusit. Am plecat din Romania fara nimic, eram divortata, aveam 36 de ani, aveam o fetita de 10 ani si parintii. Am plecat toti patru, si toti contau pe mine.

reg3Eu stiam franceza, am luat cateva lectii de engleza si am inceput sa citesc perfect. Am ajuns la inceput in Grecia, si stateam cu tatal meu intr-o cabana de refugiati, mancam orez si zahar. M-am dus la Atena, nu cunosteam pe nimeni, aveam doar 10 dolari pentru patru persoane. Mergeam pe strada si am gasit un Beauty Salon. Am zis ca slava cerului cineva stie si engleza, am intrebat acolo de ceva de lucru. Mi-au zis ca nu au loc”, povesteste afacerista.
A reusit la scurt timp sa dubleze vanzarile acestor produse si au recomandat-o ca pe o specialista din Elevtia, fiind nevoita sa invete rapid patru cuvinte de baza: zi, noapte, uscat si gras.

Tatal ei a convins-o ca poate mai mult si s-a gandit ca in Statele Unite chiar este locul tutuor posibilitatilor. Dupa un an, Christine Valmy a plecat cu 20 de dolari in buzunar, tot cu cei trei membri ai familiei dupa ea, pe taram strain, fara niciun plan exact.
“Am stat intr-o escala de patru ore, si atunci am vazut parfurmuri, printre care si parfumul meu preferat. Era 5 dolari, nu stiam ce sa fac, aveam doar 20 de dolari in buzunar. Nu stiam ce poti sa faci cu atatia bani. Dar am zis ca nu e diferenta mare si mi-am luat “Jolie Madame”. Am plecat din Romania cu perne si cearceafuri. Am ajuns la New York , am iubit America in seara aia. Dupa 28 de ore de zbor, eram speriata, nu cunosteam pe nimeni, si atunci angajatii din aeroport mi-au zis “welcome home!”. Am plans cand am auzit intampinarea asta”, isi aminteste si acum milionara, cuprinsa de lacrimi.

Timp de 20 de ani, Christine Valmy nu a mai pus piciorul pe plaiurile romanesti, iar in ’81, presedintele Ronald Reagan a telefonat-o si a rugat-o sa-i faca un serviciu de-a dreptul onorabil.
“Am fost sunata de la Casa Alba, mi s-a spus ca presedintele Reagan vrea sa ma duc in Romania sa-l reprezint  la o expozitie la sala Dalles, despre muzeele americane”, povesteste ea.

A reusit sa-si deschida saloane de cosmetica, insa nici americanii nu au prins gustul imediat, ci se simteau chiar insultati de o invitatie intr-un astfel de loc. "Dupa ce am aparut prin reviste de specialitate, in care s-a vorbit frumos despre mine, au inceput sa vina clientii".

"Au urmat congrese mondiale de estetica, am facut o asociatie si apoi a urmat si scoala de estetica. Aceasta este o industrie in care 99& dintre cei care intra in ea sunt femeie, iar femeile au un mare cusur, care este invidia. Cu toate astea, scolile mele au scos mii de profesioniste in cosmetica care au reusit mai departe sa-si deshida afaceri in domeniu pe cont propriu, asta desi mutle dintre ele au refuzat sa recunoasca de unde au invatat meserie”, isi aminteste cu regret Christine Valmy.
Afacerea de milioane a ramas acum pe mainele fiicei ei, Marina, care locuieste in Statele Unite.sursa:cancan.ro