Ma04132021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Skirt Bike Alba Iulia – ediția a II-a

afis skirtbikeSkirt Bike Alba Iulia 3harta SkirtbikeDuminică, 6 iulie 2014, de la ora 17:00, Alba Iulia va găzdui cea mai chic paradă de biciclete! Este vorba de cea de a doua ediție a evenimentului ”Skirt Bike Alba Iulia”. Startul se va da din Piața Cetății, iar participanții vor pedala pe traseul Piața Cetății - Strada Cloşca - Bdul Transilvaniei - intrare în Şanţurile Cetăţii (prin zona Arhivelor Naţionale) - tur complet al Şanţurilor Cetăţii - Poarta a IV-a - Strada Păcii - Biblioteca Batthyaneum. Evenimentul se va încheia la Framm's, unde bicicliștilor li s-au pregătit mai multe surprize.

În spatele evenimentului stau 3 fete: Iulia, Cristina și Cipriana, pe care le unește, dincolo de  pasiunea pentru mișcare, dorința de a dărui ceva frumos comunității:

”Am participat, întâmplător, la Skirt Bike Sibiu în 2012. A fost o paradă atât de cochetă încât trebuia să o aducem și în Alba Iulia! Iar cum cel mai sigur mod de a vedea un lucru făcut este să-l faci chiar tu, ne-am pus pe treabă! Am luat drepturile de utilizare a brandului, am obținut toate autorizațiile necesare, am stabilit traseul, am căutat parteneri și am promovat evenimentul. Nu e ușor, dar atunci când o faci din pasiune și când ai prieteni alături, ești mult mai motivat!”

Anul acesta, 7 orașe vor găzdui cochetul eveniment. Este vorba de  Alba Iulia, Baia Mare, Brașov, București, Cluj, Deva și Iași. Plimbarea este adresată tuturor femeilor pentru care bicicleta reprezintă un mijloc de transport alternativ, o expresie a frumuseții și a libertății de mișcare. Totuși, și domnii sunt invitați la eveniment. Ei sunt provocați să poarte ținute cât mai deosebite, iar anul trecut aceștia s-au ridicat la înălțimea așteptărilor: au adus biciclete vechi recondiționate, au purtat pălării, bretele și papioane sau și-au lăsat vehicolul decorat cu baloane și panglici.

Prima ediție a avut loc în 2 iunie 2013, când 2000 de bicicliste au pedalat simultan în 10 orașe din România, în ciuda vremii capricioase. Alba Iulia a fost unul dintre aceste orașe, iar participanții au fost foarte încântați să ia parte la promenadă.
 
 Evenimentul este unul non profit, așadar organizatorii țin să mulțumească partenerilor care au făcut posibilă desfășurarea lor: Primăria Municipiului Alba Iulia, Ping și Pong – agenție de evenimente pentru copii, Biz Marketing, Ideativ Travel, Hand Made with Love from Lia, Alba Sport Vision (ASV), TOP Firme și Reclame, Bycarry Chic Baskets, Vertical Copy Center, Framm's, Sendy Club, Garage Boutique, Bicheru Cycling și Aqua Carpatica.