Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

S-a descoperit alimentul care va scăpa omenirea de foamete. Oamenii de ştiinţă au găsit fructul "arborelui de PÂINE"

fruct.stiintaProblema hranei populaţiei este una extrem de stringentă. Dacă lumea civilizată aruncă mii de tone de mâncare într-un an, oamenii din ţările sărace mor din cauza malnutriţiei.

Însă se pare că această problemă ar putea fi rezolvată. Oamenii de ştiinţă au descoperit un fruct-minune, care ar va rezolva sau va diminua problema foametei.Fructul, sub denumirea sa latină artocarpus altilis, este foarte consumat în insulele din Pacific şi nutriţioniştii cred că poate deveni un aliment care să hrănească întreaga lume, punând astfel capăt crizei de alimente.

fruct.stiinta01Fructul arborelui-de-pâine este bogat în vitamine şi minerale, nu conţine gluten, în schimb este o sursă bogată de proteine şi carbohidraţi.

Potrivit Ministerului Agriculturii din Statele Unite, 220 de grame din acest fruct conţin 1,070 miligrame de potasiu, 60 grame carbohidraţi şi 2,4 grame proteine.

Astfel, un fruct întreg, care are aproximativ 3 kg, poate asigura o masă săţioasă unei familii de 5 persoane.Sursa:antena3.ro

Stiri mai vechi: