Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

CAZ TULBURĂTOR LA IAŞI. O fetiţă a fost HRĂNITĂ DOAR CU PUFULEŢI ŞI CEAI

fetita.tulburFlorentina a fost adusă la spital cântărind şase kilograme la vârsta de 5 ani, fiind hrănită doar cu ceai şi pufuleţi, Acum, după patru luni, medicii deja se gândesc să o pregătească de mers la şcoală.

Florentina cântărea aproa­pe şase kilograme la vârsta de cinci ani. A fost înfometată crunt de părinţii care au hră­nit-o doar cu ceai şi pufuleţi.

Când autorităţile au dus-o la spital, era în stare gravă, aproape în comă, iar medicii au decis transferul micuţei de la Vaslui la Iaşi. Ea a fost internată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“, unde i-au fost depistate probleme de nutri­ţie, neurologice şi la nivel motor, scrie ziaruldeiasi.ro.

Au trecut patru luni de atunci, iar Florentina "a în­florit", aşa cum obişnuiesc să spună cadrele medicale, şi acum se bucură de a doua ei familie. Fetiţa a luat în greutate, iar evoluţia ei este cât se poate de favorabilă. „După tratamentul de recuperare nutriţională la care a fost supusă, am asigurat o creş­tere bună a pacientei. Tot­oda­tă, au dispărut şi pro­ble­me neurologice. Din punct de vedere motor a reuşit în prima lună de la internare să meargă cu premergător, iar acum se deplasează singură pe picioarele ei“, a explicat prof.dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie a spitalului.Sursa:realitatatea.net

Stiri mai vechi: