Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Locuinţe şi subsoluri de bloc INUNDATE în judeţul Buzău, în urma furtunii de marţi seară

inundatii.buzauMai multe locuinţe şi gospodării din comunele buzoiene Topliceni, Cernăteşti şi Berca, dar şi subsolul Spitalului Judeţean şi câteva subsoluri de bloc din municipiul Buzău au fost inundate, marţi seară, în urma unei ploi torenţiale care a căzut în întreg judeţul, informează Mediafax.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, datele preliminare înregistrate la 112 în urma ploii torenţiale de marţi seară, din judeţul Buzău, arată că în localitatea Berca au fost inundate cel puţin şase locuinţe.

De asemenea, la Topliceni apa a inundat patru locuinţe şi mai multe curţi, în timp ce la Cernăteşti au fost inundate mai multe beciuri. În municipiul Buzău, apa a inundat subsolul Spitalului Judeţean şi a intrat în subsolurile unor blocuri, dar şi într-o locuinţă de pe strada Orizonului. Tot în municipiu, străzile au fost inundate, traficul fiind îngreunat de apa care măsoară pe alocuri până la jumătate de metru.

Conform sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri tot personalul din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău şi Râmnicu Sărat este în alertă şi pregătit să intervină pentru înlăturarea efectelor produse de furtuna înregistrată marţi seară.

"La Cernăteşti au fost inundate mai multe gospodării, apa a intrat în beciurile oamenilor, principala problemă o reprezintă faptul că pe raza comunei există canale de scurgere a apelor de pe versanţi aflate în administrarea ANIF care sunt colmatate, motiv pentru care apa a inundat şoseaua. Mâine, pe lumină, se vor vedea mai bine pagubele", a declarat, marţi  viceprimarul comunei Cernăteşti, Petrică Mârzea.
În comuna Topliceni, vijelia a distrus grădinile oamenilor iar apa a inundat un drum principal.

"O ploaie torenţială care a lăsat prăpăd în urmă. Au fost inundate gospodării, în unele case a intrat apa. Acum evaluăm pagubele dar e foarte greu pentru că nu se poate circula. Avem în zonă pâraie care vin de pe versanţi, apa a depăşit nivelul drumului şi nu se poate circula. Vedem mâine dimineaţă încotro o luăm", a declarat, marţi, primarul comunei Topliceni, Viorel Panţuru.

Vijelia de marţi seară a a produs pagube şi în alte localităţi ale judeţului Buzău, autorităţile urmând să întocmească un raport final al stricăciunilor în următoarele zile. Sursa:antena3.ro

Stiri mai vechi: