Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Care este principala tentaţie în timpul cursurilor pentru studenţii germani

stud6În era dispozitivelor inteligente, acestea reprezintă cea mai mare tentație pentru studenți în timpul orelor de curs, potrivit unui studiu recent al Universității Saarland, din vestul Germaniei, scrie miercuri agenția DPA, potrivit AGERPRES.

În loc să folosească tabletele sau smartphone-urile pentru a-și lua notițe, studenții navighează pe internet, fiind în permanență tentați să verifice diverse site-uri sau alte aplicații care nu au legătură cu informațiile de la cursul respectiv.

Cercetătorii au verificat la fiecare 30 de secunde ce anume se afla pe ecranul laptopului sau tabletei studenților implicați în studiu, rezultatele arătând că în 40% din situații aceștia desfășurau activități fără legătură cu tema cursului, iar în aproape 12% din cazuri, verificau din când în când verificau și materialele de studiu. Doar 18% din studenți urmăreau cursul și luau notițe folosind tabletele sau laptopurile.

În pofida acestor rezultate, interzicerea dispozitivelor mobile la cursuri nu este o soluție, apreciază Vera Gehlen-Baum, care a făcut parte din echipa de cercetare.

Unii cercetătorii au adus în discuție posibilitatea valorificării la cursuri a dispozitivelor inteligente, implicând studenții să răspundă la întrebări legate de tematica cursului folosindu-și telefoanele mobile sau tabletele.Sursa:realitatea.net

Stiri mai vechi: