Dum07032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

UN SMARALD DE PESTE 3 KG, VEDETA EXPO MINERALIA DIN IULIUS MALL CLUJ

Smarald Expo MineraliaO nouă ediţie a târgului de pietre preţioase şi semipreţioase Expo Mineralia se desfăşoară până duminică, 27 iulie 2014, la Iulius Mall Cluj. Pasionaţii de obiecte din minerale vor avea ocazia unică de a vedea o piesă cu totul aparte – un smarald impunător, cu o greutate de peste 3 kg.

Un astfel de exponat este foarte rar întâlnit la evenimentele de profil. Toţi cei care vor să admire smaraldul, nestemata preferată de Cleopatra, sunt aşteptaţi la cea mai mare expoziţie de pietre preţioase şi semipreţioase din Cluj-Napoca, la Iulius Mall.  

Expo Mineralia reuneşte o colecţie impresionantă de bijuterii, accesorii, decoraţiuni şi alte obiecte realizate cu măiestrie, din minerale aparte. Iubitorii de frumos vor putea alege, la parterul Iulius Mall Cluj, dintr-o selecţie de peste 150.000 de articole deosebite. Piesele sunt realizate din roci, flori de mină, geode, cristale, lemn, pietre preţioase şi semipreţioase, care provin din peste 50 de ţări ale lumii, inclusiv România.

Iulius Mall Cluj 01Pe lângă vedeta acestei ediţii, cunoscătorii vor găsi şi alte piese rare, cum ar fi spinelul roşu, nenumărate rubine, safire şi, ca element de noutate, diamante. Peste 180 de tipuri de pietre, cu forme şi culori diferite, au fost utilizate pentru realizarea bijuteriilor strălucitoare şi rafinate. Cei pasionaţi vor putea afla care sunt proprietăţile fiecărei pietre, ce se potriveşte zodiilor şi personalităţilor lor sau cum le pot influenţa starea de sănătate.

La târg sunt prezentate şi păpuşi Matrioşka, icoane, accesorii, brăţări, coliere, cercei şi alte obiecte din lemn, pentru care s-au utilizat peste 30 de tipuri de esenţe. Impresionante sunt şi decoraţiunile realizate din roci de sare din Himalaya, lămpi, ceasuri de masă şi vaze care, pe lângă efectul estetic, au şi beneficii terapeutice pentru bolile de respiraţie.