Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Festivalul Icon Arts a luat startul la Biertan

debutMihai BeneaHaewoon Kim și Jun Hwa Jang au deschis seria concertelor din cadrul Festivalului Icon Arts cu un recital de chitară magnific prezentat în Biserica de la Biertan. Este primul eveniment special din cadrul Festivalului care va avea loc în Sibiu și în împrejurimi în perioada  24 iulie şi 3 august.

Timp de zece zile, 150 de artişti din Ungaria, Germania, Coreea de Sud şi Liban, alături de câţiva din cei mai apreciaţi muzicieni români, dar şi unii din cei mai promiţători tineri artişti vor lucra împreună și vor prezenta rezultatul muncii lor publicului sibian: ”Proiectul ICon Arts este un loc unde artiști din toată lumea lucrează împreună și se prezintă publicului într-o atmosferă relaxată, dar cu ținută impecabilă. Aici s-au întâlnit orchestre, coregrafi și actori, fotografi, compozitori și soliști excepționali care fac spectacole cu casa închisă în orice colț al lumii. Tot de aici au pornit generații noi de interpreți, ansambluri sau chiar manageri care vor duce mai departe experiențe și povești ale unor îndrumători memorabili.

Străini sau ”de-ai casei”, turiști sau spectatori fideli, anul acesta le-am pregătit tuturor câte o frântură de program în care să se regăsească și de care să se bucure - pentru că asta ne-am dorit, în fond, când am lansat conceptul ”ICon Arts Celebrates!”, declară Sebastian Gheorghiu, director de proiect și manager al Agenției  Exces Music.Următorul concert este programat astăzi, de la ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu. Reinbert Evers (chitara, Germania), Sung Jin Kim (chitara, Coreea de Sud) și Teodora Circiumaru (clavecin, România) vor purta publicul într-o călătorie surprinzătoare de la Bach la Henze. Programul complet al evenimentului poate fi accesat pe site-ul www.iconarts.roCostul biletelor variază între 10 și 15 lei, iar, pentru cei care doresc să se bucure de tot pachetul, sunt disponibile și abonamente, la prețul de 50 de lei. Biletele și abonamentele se pot achiziționa prin rețeaua Eventim, în librăriile Humanitas, ca și în magazinele Domo, Germanos, Orange și Vodafone.

Academia de vară “ICon Arts”

Ca și până acum, în paralel cu Festivalul, se derulează și cursurile Academiei de vară ”ICon Arts”, unde vor participa artiști și studenți din Europa, Orientul Mijlociu, China, Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii, iar programul ”Compozitor în rezidență”, ajuns la cea de a doua ediție, continuă cu trei tineri creatori din China, SUA și Marea Britanie, selectați prin concurs pentru a lucra, timp de 1 săptămână, în atelierul Ansamblului ”ICon Arts”, dirijat de Gabriel Bebeșelea. Piesele finalizate aici vor putea fi ascultate, în primă audiție, în concertul din Festival, în data de 30 iulie.


Parteneri: Cetelem România, UNMB – Universitatea Națională de Muzică București, Filarmonica de Stat din Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Biserica Evanghelică din Cisnădie și Hotelul Continental Forum, SSMB - Societatea Studenților în Medicină din București, Glamour Concept Artist Romania, Rosipex Travel și Photosetup.Finanțatori: Consiliul Județean Sibiu, Institutul Cultural Român, Departamentul pentru Relații Interetnice și Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Târgu Mureș, Europa FM, Tribuna, Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Sibiu.ro, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermannstädter Zeitung, Cemerita.ro, Vinsieu, Inoras.ro, Sibiu News, Calendar Evenimente, Zile și Nopți, Mixtopia, Profil Cultural, Metropotam.ro, Port.ro, Orașul meu, ArtLine.ro, Modernism.ro, Turismclub.ro și e-cultura.info.