Lun08032020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Analiștii financiar-bancari: BNR ar putea reduce dobânda cheie la 3,25%

bnrcuresdeguvernare 78518500Banca Națională a României (BNR) ar putea reduce dobânda de politică monetară la 3,25% până la finalul anului, conform opiniilor exprimate de participanții la un sondaj intern realizat în cadrul Asociației Analiștilor Financiar - Bancari din România (AAFBR), însă numai jumătate dintre aceștia consideră că acest lucru se va întâmpla la ședința Consiliului de Administrație din 4 august 2014, potrivit AGERPRES.

"Conform opiniilor exprimate de participanții la un sondaj intern în cadrul AAFBR, Banca Națională a României ar putea reduce dobânda de politică monetară la 3,25% până la finalul anului. Cu toate acestea, opiniile referitoare la momentul reducerii dobânzii sunt împărțite, numai jumătate dintre participanți considerând că acest lucru se va întâmpla la următoarea ședință a Consiliului de Administrație al BNR din data de 4 august 2014. Cei mai mulți analiști consideră că o reducere a dobânzii ar putea avea loc în următoarele luni și ar putea continua în 2015, nivelul prognozat pentru finalul anului 2015 fiind de 3%", se arată într-un comunicat al AAFBR, remis AGERPRES.

În ceea ce privește rezervele minime obligatorii la lei există un consens larg cu privire la o diminuare a lor la 10% până la finalul acestui an și la 8% până la finalul anului 2015."Rezervele minime obligatorii pentru pasivele în valută ar putea fi menținute la 16% până la finalul acestui an. Anul 2015 ar putea aduce o scădere a acestora, cele mai multe estimări pentru orizontul decembrie 2015 fiind de 14%", se mai spune în comunicatul AAFBR.AAFBR este o asociație profesională fără scop lucrativ, înființată în luna ianuarie 2008 și care reunește în rândurile sale aproximativ 60 de analiști din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăți de administrare a investițiilor, societăți de asigurări și din piața de capital. sursa: realitatea.net

Stiri mai vechi: