Dum06202021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Lucrări pentru amenajarea unui nou spaţiu destinat erbivorelor din Zoo Sibiu

zoo-sibiuAdministraţia Grădinii Zoologice Sibiu a parcurs o procedură de achiziţie pentru noi lucrări de modernizare a adăposturilor animalelor. Obiectul contractului semnat în urma acestei proceduri a fost execuţia lucrărilor de construire a unui nou adăpost pentru erbivore.

SC Pieţe SA va construi adăpostul pentru cele 15 erbivore găzduite de Zoo Sibiu: cerbi, iaci, oi cu coamă, watussi, ponei şi bivoli albi. Suprafaţa destinată în prezent animalelor enumerate este de 5.480 metri pătraţi. În următoarele 10 luni, constructorul va amenaja pe această suprafaţă cinci ţarcuri, fiecare cu adăpostul său în supraţă de 40 de metri pătraţi şi fiecare cu o terasă acoperită în suprafaţă de 25 de metri pătraţi. Acoperişurile acestora vor fi construite din lemn. Împrejmuirea spaţiului va fi de asemenea modernizată prin construirea unor garduri din bile orizontale din lemn băiţuit. Contractul prevede de asemenea amenajarea unei rigole betonate pentru evacuarea apelor pluviale din această zonă. Contractul de lucrări are o valoare de 501.587 lei, fără TVA.

Lucrările de modernizare a adăpostului pentru maimuţe sunt aproape finalizate, urmând să fie populat din luna octombrie, când vor fi instalate şi dotările acestei clădiri.

O altă lucrare care s-a încheiat se referă la prima etapă de amenajare a sistemului de irigare a zonelor verzi din Grădina Zoologică. În această etapă au fost amenajaţi 1.200 de metri liniari de conducte, valoarea acestor lucrări fiind de 29.523 lei (TVA inclus). Proiectul va continua, extinzându-se reţeaua pe întreaga suprafaţă a Grădinii. Pentru a economisi apa necesară alimentării acestor sisteme de irigaţii, pe lista de investiţii a anului viitor se va regăsi instalarea unor pompe submersibile ce vor fi instalate în lac.