Dum06202021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Rada Flavia Mihalcea, cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca

10559658 10154531510815454 6544043639586740407 nDupa ce a fost inclusa pe lista celor mai buni 100 de tineri cercetatori din SUA si premiata de Presedintele Obama, Rada Flavia Mihalcea, de la University of North Texas, a primit ieri titlul de cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca. 
 
Rada Flavia Mihalcea a absolvit, în anul 1997, Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. După ce a obţinut titlul ştiinţific de doctor în automatizări şi calculatoare, devine profesor asociat şi cercetător la University of North Texas, unde lucrează şi în prezent.
 
Rada Flavia Mihalcea s-a făcut remarcată în lumea ştiinţifică din Statele Unite prin cercetări în domeniul procesării limbajului natural, al inteligenţei artificiale, al interacţiunii dintre om şi maşină, al regăsirii de informaţii, al învăţării automate aplicate. Tânăra cercetătoare clujeană a participat la dezvoltarea unor proiecte pentru giganţi precum companiile Google ori Microsoft. Rada Flavia Mihalcea a susţinut un masterat la Southern Methodist University din Dallas şi un doctorat în comunicare la prestigioasa Universitate din Oxford.
 
În iunie 2009, Rada Flavia Mihalcea a fost premiată de preşedintele american, Barack Obama. Ea a fost inclusă pe lista celor mai buni 100 de tineri cercetători din Statele Unite ale Americii, lista fiind alcătuită de specialişti din nouă agenţii guvernamentale. Rada Flavia Mihalcea a primit premiul din mâinile preşedintelui american, în cadrul unei fastuoase ceremonii organizate la Casa Albă.
 
Este doar unul din premiile cu care valoroasa cercetătoare a fost recompensată, printre acestea figurând şi Premiul Grigore Moisil al Academiei Române, acordat pentru lucrări în „domeniul prelucrării limbajului natural în documente nestructurate”. Prin realizările sale din domenii de vârf, doamna Rada Flavia Mihalcea a contribuit – după cum e înscris pe Diploma de Onoare acordată de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, la 17 iulie 2009 – „la creşterea prestigiului ştiinţei româneşti în lume”.