Mie08122020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

UBB îşi menţine a treia poziţie în clasamentul SIR Global 2014

1 1Conform clasamentului publicat de SCImago, realizat în funcţie de analiza documentelor ştiinţifice cuprinse în baza de date SCOPUS, Universitatea Babeş-Bolyai îşi menţine a treia poziţie la nivel naţional, după Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Academia Română. La nivel mondial UBB se situează pe locul 868, avansând 12 poziţii faţă de anul trecul.
 
Clasamentul ia în considerare atât universităţile, cât şi institutele de cercetare, punând accent pe cantitatea și calitatea producției științifice publicate: numărul articolelor publicate în revistele științifice de specialitate, ponderea articolelor publicate în colaborare cu autori din instituții din alte țări, numărul de citări, calitatea publicațiilor (procentul publicat în cele mai influente reviste), rata de excelenţă şi alţi indicatori.
 
În cadrul UBB funcționează Centrul pentru Managementul Calităţii care, în colaborare cu Comisia de Evaluare şi Asigurare a Calităţii, elaborează programul anual de asigurare a calităţii şi competitivităţii la  nivel de universitate, iar facultăţile, la rândul lor îşi realizează programele proprii, prin dezvoltarea obiectivelor privind calitatea în învățământul superior.
 

Stiri mai vechi: