Vi09242021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Scandalul contractelor de la Loteria Română: DEZVĂLUIRI INCREDIBILE

lotoLoteria Romana vireaza in continuare bani grei grecilor de la Intralot. Lunar le plateste intre 3 si 4 milioane de lei doar pentru intretinerea sistemului loteristic.
Aceasta, de fapt, consecinta incheierii unor acte aditionale la contractul pagubos expirat anul trecut.

Este vorba de un contract care acum se afla in atentia DNA si despre care ministrul finantelor, Ioana Petrescu, spune ca este renegociat in termeni mult mai avantajosi. Atat de avantajosi incat Loteria Romana plateste pentru mentenanta ca si cum ar plati pentru achizitia unui sistem nou, super modern.
Contractul dintre Loteria Romana si firma greaca Intralot a fost considerat multi ani unul pagubos pentru partea romana. Este un contract de credit furnizor care s-a derulat pe perioada 2003-2013. Fiind un contract de credit furnizor, in cei zece ani, Intralot a oferit sistemul loteristic si serviciile aferente, primind in schimb intre 7,5% si 8,5% din incasarile totale de la jocurile loto: 6/49, Noroc, 5/40, Super Noroc, Joker si Noroc Plus. In primii ani a primit 8,5% din incasari, apoi in urma unor renegocieri din 2010 s-a ajuns la 7,5%. Foarte mult avand in vedere ca erau procente din incasari. La sfarsitul contractului, se presupune ca sistemul a fost achitat integral, chiar mai mult de atat, si a intrat in posesia Loteriei Romane. Din acel moment, Loteria Romana putea sa inceapa sa opereze singura sau sa incheie un contract pentru un nou sistem, in conditii mult mai avantajoase decat pana anul trecut, in urma unui proces transparent de selectie a unui investitor. sursa: realitatea.net

Stiri mai vechi: