Ma10202020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Carti Pe Care Trebuie Sa Le Citesti Neaparat, 10 Recomandari

37 - ReadSincer să fiu, până la o vârstă nu mi-a plăcut să citesc. Pot spune că am un handicap în această privință. Deși am citit de mic, nu am simtit plăcerea aceea pe care o simt acum când citesc o carte.

Însă puțin mai târziu, prin liceu, am descoperit că îmi place să citesc și am privit cititul ca pe un obicei pe care doar oamenii deștepți își permit să îl facă. Iar eu, dorind să fiu o persoană deșteaptă, am ales să citesc în continuare. Cu toate acestea, dintre toate cărțile pe care le-am citit până acum, am să vă recomand doar câteva și anume zece la număr. Am să scriu o scurtă părere, ce impresie mi-a format și ce este de învățat din fiecare carte.

Înainte să începem, ca un fel de bonus pentru voi, am căutat cele mai bune prețuri pentru aceste cărți, astfel le puteți achiziționa dând click pe copertă. Reducerile sunt undeva între 41% și 25%, zic eu foarte bune pentru un buget limitat! Dacă aș fi știu de aceste reduceri când mi-am cumparat cărțile, economiseam ceva bani. Să începem.

1. Tată bogat, tată sărac, de Robert T. Kiyosaki

citesti-tata-bogat-tata-5213

În primă fază, citisem multe păreri, cum că Kiyosaki vorbește la întâmplare, că această carte ar fi o prostie și banii făcuți de el ar fi de pe urma acestor cărți, nu de pe urma afacerilor sale. Sincer să fiu, nu mă interesează. Și nici după ce am citit cartea nu m-a interesat, pentru că materialul este de calitate, am avut ce învăța. Cred că am citit-o din două focuri, nu am putut să o mai las din mână. O recomand tuturor celor care vor să afle care este diferența dintre patron și angajat, și tuturor celor care nu doresc să își petreacă viața ca servitor pentru alții. Această carte schimbă percepții,te va face să gândești altfel. Îmi aduc aminte că nici acum nu suport să spun la primul meu salariu, ci la primul mei venit. O să vezi despre ce vorbesc când o să o citești, o recomand cu mare căldură, nu are cum să nu îți placă!

 

 

 

 

 

 

 

2. Secretele minții de milionar, de T. Harv Eker

citeste-Secretele mintii de milionarDacă am prezentat o carte ce are legătura cu finanțele proprii, afaceri, felul în care să faci bani, vreau să îți prezint în continuare o altă carte foarte bună! Secretele minții de milionar este o carte din care nici nu te aștepți să înveți atât de multe lucruri. La fiecare capitol există o secțiune denumită principiu al prosperității, în care Harv îți spune un astfel de principiu extrem de folositor. Eu dacă aș fi în locul tău, aș cumpăra cartea doar pentru a afla aceste principii. Să îți dau un exemplu, la întâmplare: “Banii reprezintă un rezultat, bogăția este un rezultat, sănătatea este un rezultat, boala este un rezultat, greutatea dumneavoastra este un rezultat.

Trăim într-o lume dominată de principiul cauzei și efectului.” Interesant, nu? Cartea conține zeci de astfel de principii. Nu încetează a fi interesantă, nu se oprește pentru o secundă. Îți va schimba percepția despre bani, afaceri, venituri, etc. Și, dacă nu te-am convins să o cumperi, îți voi spune că la finalul acesteia ai o metoda extrem de folositoare pentru a îți gestiona banii. Eu o aplic de când am citit cartea, am modificat-o puțin, dar se bazează tot pe aceleași principii.

 

 

 

 3. Secretele succesului – cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent, de Dale Carnegie

citeste-secretele-succesului-cum-130096Cartea aceasta este cea mai valoroasă carte pe care o vei citi. Nu există cuvinte potrivite pentru a o descrie. Este incredibilă, fiecare pagină conține informație ce poate fi pusă în practică. La fel ca și cărțile prezentate mai sus, îți va schimba percepția asupra felului în care trebuie să relaționezi cu oamenii. Este foarte ușor de lecturat și la finalul fiecărui capitol are un principiu. Un exemplu în acest sens este: Principiul 3 – Dacă greșiti, recunoașteți-o primul și susțineți-vă vina cu convingere dar și multe alte principii după care să îți ghidezi viața pentru a ajunge un om influent. Cartea aceasta este ca o biblie pentru mine, o citesc o dată la ceva timp pentru a îmi reîmprospăta memoria. O recomand cu mare caldură. Fără discuție este cea mai bună carte pe care am citit-o.

 

 

 

 

 

 

4. Cum să vorbim în public, de Dale Carnegie

citeste-cum vbCartea aceasta este recomandată și de Warren Buffett în multe interviuri și articole. Este o carte foarte bună, dacă ai frică de vorbitul în public. Acum, sincer să fiu, nu îți va elimina total frică, pentru că aceasta trebuie eliminată prin acțiune, dar îți va da foarte multe sfaturi folositoare pentru a îți învinge teama de vorbit în public. Este plina de exemple celebre, prezintă felul în care își organizau discursul cei mai importanți industriași ai Americii, președinții și mulți alții.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 5. În căutarea fericirii, de Bertrand Russell

citeste-978-973-50-2967-8Această carte mi-a fost recomandată de un profesor și își merită toți banii. Te învată și îți explică cum să procedezi ca să fii fericit. Este împărțită pe parcursul a doua capitole, în primul capitol fiind prezentate cauzele nefericirii: competitia, plictisul, oboseala, invidia etc, fiecarei cauze dedicandu-se un subcapitol În partea a doua, Bertrand prezintă cauzele fericirii și astfel o să afli cum poti face să fii mai fericit! Este o carte excepțională, a fost în top-ul vânzărilor la Carturești multă vreme și mi-a fost recomandată de foarte mulți oameni inteligenți. Deși după copertă pare o carte grea, aparențele înșeală. Este foarte ușor de citit și de înteles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 6. Limbajul trupului, de Allan Pease

citeste-limbajul trupului afaceri cAceastă carte te învață să citești gândurile altora prin gesturile lor. Este o carte plină de explicații și de imagini, mai exact 182 de ilustrații. Dacă ați urmărit tv-show-ul Lie to me, foarte multe noțiuni, folosite în acel serial pentru a analiza limbajul trupului , sunt explicate în această carte. Cartea conține extrem de multă informație, de la explicarea gesturilor făcute cu palma, gesturi ale mâinii, brațul ca barieră de protecție, semnalele ochilor, țigaretele și ochelarii, până la indicatori, birouri și aranjamente de așezare, jocuri de putere, s.a.m.d. La final există și o bibliografie selectivă, ce conține foarte multe cărți ce merită citite.

 

 

 

 

 

7. Limbajul vorbirii, de Alan Pease și Alan Garner

citeste-mare Limbajul vorbirii polimarkAceastă carte este asemănătoare stilului cărții anterioare, însă subiectul se concentrează asupra artei conversației. Te învată: cum să folosești cuvintele în avantajul tău întrebări ce se pot pune pentru a încuraja conversația cum se poate începe o conversație cum să-i ascultăm pe alții și cum să ne croim calea spre popularitate și succes cum poate fi menținută o conversație fluentă cum poți să faci complimente sincere și aprecieri oneste cum să-i facem pe ceilalți să-și dea seama cine suntem cum să facem invitații care să aibă cât mai multe șanse de a fi acceptate cum să rezistăm manipulărilor Și multe altele. Este o carte care te învață cum să comunici cu o altă persoană, cum să atragi atenția într-o discuție și cum să procedezi pentru a avea o conversație interesantă.

 

 

 

 

 

8. Săptămâna de lucru de 4 ore, de Tim Ferriss

citeste-scaled.06448  p155 35089-200x300Tim Ferriss este un om incredibil. Eu îl urmăresc de foarte mult timp, îi citesc blogul, îl urmăresc în diverse interviuri și am ajuns la concluzia că este un om de la care avem ce învăța. Această carte este bestseller internațional și a fost tradus în 29 de limbi. Este numărul 1 în New York Times și un an de zile a fost în topul Amazon. Însă această carte vine și cu un avertisment, și acela este: Nu citi această carte, decât dacă vrei să-ți părăsești slujba.

Vrei să uiți de vechiul concept de pensie și planul vieții amânate? Nu trebuie să aștepți ai toate motivele SĂ O FACI ACUM! Îmi place foarte mult atitudinea lui Tim, te pune să acționezi, să iei inițiativă în fiecare final de capitol. Sunt foarte multe noțiuni ce merită citite, cum ar fi Legea lui Pareto și cum să o aplici pentru a îți imbunătăți viața/câștigurile și legea lui Parkinson. Aceste două legi le folosesc și le-am aplicat în viața mea de când am citit cartea, iar rezultatele sunt pe măsură.;

 

 

 

 

 

9. Traficantul de arme, de Hugh Laurie

citeste-traficantul de arme copertaDa, personajul ce îl joacă pe Dr. House a scris o carte și una chiar foarte bună. Este o carte plină de acțiune și foarte amuzantă, un umor englezesc de această dată. Sincer să fiu, mi-a plăcut foarte mult. Este o carte pe care să o citești în timpul liber, noaptea înainte de culcare sau oricând vrei să te relaxezi. Te face să zâmbești, dialogurile sunt foarte bune și umorul este asemănător celui din episodul House M.D. Merită citită, mai ales dacă ești fan House.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Lebăda Neagră, de Nassim Nicholas Taleb

citeste-lebada-neagraWow! Pur și simplu wow. Cartea aceasta m-a dat pe spate. Nassim este un om extraordiar de inteligent, dacă ar fi să aleg între a fi Superman sau să am creirul lui Nassim, aș alege ultima variantă. Pe scurt, cartea nu are nici o legătură cu filmul (Black Swan), deși multă lume face această confuzie. Cartea se bazează pe povestea în care, timp de aproximativ 1900 de ani, toate lebedele erau albe. În trecut, când se făcea referire la o lebada, oamenii și-o imaginau în mod automat ca fiind albă.

Dar, se descoperă și o lebădă neagră, impactul foarte puțin probabilului. Adică, în fiecare zi timp de mii de ani, se întâmplă un lucru și un an mai târziu lucrul acela se întâmplă altfel, matematic imposibil, probabilistic vorbind. Este un exemplu foarte tare, printre altele, și spune că, dacă înainte de 11 Septembrie 2001 un individ ar fi ajutat la implementarea unor uși securizate pentru cabina de pilotaj.

În acest fel s-ar fi evitat un atentat terorist uriaș. Dar, ar fi fost acea persoană premiată pentru aceasta? Se pare că nu. Foarte interesantă și fascinată această carte. Te face să gândești. Sincer să fiu, nu este așa ușor de lecturat, este o carte destul de mare (aproximativ 500 pagini), dar merită fiecare pagină, te face să gândești altfel, să vezi dincolo de aparențe, te face să vezi o problemă din mai multe puncte de vedere.

sursa:crististefan.com

Stiri mai vechi: