Vi08192022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cele mai frumoase carti! Discutie profesionala

carti-frumoaseCele mai frumoase carti provoaca o discutie profesionala despre cartea frumoasa

• 24 noiembrie, ora 18.00, ICR, Aleea Alexandru nr. 38
• masa rotunda in cadrul expozitiei de design de carte „Cele mai frumoase carti 2014”, deschisa la ICR in perioada 24 noiembrie – 7 decembrie 2014
• experiment tipografic „Interpretarea imaginilor prin tipar offset in culori speciale”

Proiectul „Cele mai frumoase carti”, prin platforma „Experiment tipografic", provoaca mediul editorial si artistic la o discutie profesionala pe tema Procesul realizarii unei carti frumoase si rolul experimentului. Evenimentul este realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si are loc luni, 24 noiembrie, ora 18.00 la Institutul Cultural Roman. Masa rotunda va fi moderata de Matei Caltia. In cadrul evenimentului va fi prezentat experimentul tipografic „Interpretarea imaginilor prin tipar offset in culori speciale”, realizat de Nicu Ilfoveanu la Imprimeria Arta Grafica.

Masa rotunda deschide expozitia de design de carte „Cele mai frumoase carti 2014”, care va putea fi vizitata in perioada 24 noiembrie – 7 decembrie.
Sunt invitati editori, redactori de carte, artisti vizuali / graficieni, fotografi, ilustratori, tehnoredactori, dtp-isti, tipografi, cat si librari si bibliotecari, operatori culturali implicati in editarea de albume, autori si public preocupat de subiectul discutiei.

O carte frumoasa are unul sau mai multi autori mentionati pe coperta, dar reprezinta rezultatul unei intregi echipe, conlucrarea unor persoane cu specializari diferite: artist, editor, designer de carte, dtp-ist, tipograf. Platforma „Experiment tipografic" este locul in care designeri de carte si tipografisti pot impinge limitele tehnologice. Proiectul „Cele mai frumoase carti” va desemna anual o persoana care va propune un nou experiment. Anul acesta, la propunerea lui Matei Caltia, initiator al platformei, a fost invitat Nicu Ilfoveanu - pentru experienta sa tipografica recunoscuta, dar si pentru preocuparile sale de artist. Realizarea unei editii de 200 de lucrari de arta, fotografii multiplicate prin proces offset, lucrate in patru culori speciale, a fost produsul experimentului. Insa, ca orice experiment, produsul se subscrie procesului, astfel ca vom afla luni de la Nicu Ilfoveanu daca productia tipografica se va putea distribui ca lucrare de arta sau ne va fi comunicata doar experienta tipografica.

Expozitia „Cele mai frumoase carti 2014” este prezentata si la Editia cu numarul 21 a Targului International GAUDEAMUS – Carte de invatatura 2014, care are loc in perioada 19 – 23 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo. Va invitam sa rasfoiti cartile frumoase selectate in cadrul proiectului „Cele mai frumoase carti” la Etajul 3, zona 770, vis a vis de zona de evenimente “Sala Mircea Santimbreanu”, langa AER si UER.