Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

EXCLUSIV Neamţul care a vândut în acest an câte două locuinţe pe zi în Braşov şi Sibiu

simon-maurerOmul de afaceri german de origine română Simon Andreas Maurer a vândut în primele 11 luni ale acestui an 600 de apartamente în cele două ansambluri rezidenţiale pe care le construieşte în Braşov şi Sibiu.

Născut în comuna sibiană Laslea, Maurer a plecat în Germania încă din copilărie şi s-a întors în 2004 cu un capital de 3 mil. euro, o parte din propriile economii şi o parte atras de la investitori germani interesaţi să îşi plaseze banii în imobiliare româneşti. A construit un proiect mic cu 29 de apartamente în Cluj şi unul de 365 de apartamente în Braşov. Criza imobiliară l-a prins cu un teren de 9,5 ha în nordul Braşovului, o datorie de 1,8 mil. euro la bancă şi 860.000 de euro aport propriu, bani la care se gândea că îi va pierde în orice moment.

În plus, partenera sa, Daniela Kasper, cu care lucrase la proiectul din Braşov, a decis să iasă din afacere. După mai multe încercări eşuate de vânzare a terenului pe care îl mai avea, în octombrie 2008 s-a decis să înceapă dezvoltarea unui proiect rezidenţial gigant adaptat noilor condiţii de piaţă. De atunci a construit 1.670 de apartamente în proiectul Avantgarden 3 din Braşov, fără a apela la niciun credit bancar. Amploarea proiectului a determinat autorităţile locale din Braşov să includă Avantgarden 3 pe lista cartierelor braşovene.

Vânzări record

În acest an, antreprenorul a avut rezultate peste aşteptări. A vândut 455 de apartamente în proiectul din Braşov şi 145 de unităţi în Sibiu. În iulie anul trecut, Simon Maurer a demarat un proiect de proporţii similare cu cel din Braşov şi la Sibiu, pe un teren de 10 ha amplasat lângă parcul de retail Sibiu Shopping City. A finalizat deja primul bloc cu 90 de apartamente şi are în construcţie încă două imobile cu 180 de locuinţe, a căror finalizare este programată pentru anul viitor. Întregul complex rezidenţial din Sibiu vizează construcţia a 1.800 de locuinţe, susţinută integral din banii antreprenorului.

„La începutul anului ne-am propus o creştere a vânzărilor de 10% faţă de 2013, când am vândut 365 de unităţi în Avantgarden 3 Braşov, iar până la această dată avem o creştere de peste 25%. Este prematur să discutăm de un obiectiv pentru 2015, însă strategia pentru anul viitor se va hotărî până la finalul acestui an. La Sibiu, proiect demarat în 2013, evoluţia vânzărilor va depinde de ritmul construcţiilor“, a declarat pentru Capital Liliana Ţene, directorul de marketing al Maurer Imobiliare, firma care dezvoltă cele două proiecte.

Ritmul alert de vânzări din ultimele luni l-au determinat pe Maurer să mai cumpere un teren de 3,4 hectare pentru extinderea proiectului din Braşov. El a început deja construcţia celei de-a doua etape a proiectului Avantgarden 3 Braşov care cuprinde cinci imobile cu 398 de apartamente. Antreprenorul mai are programată construcţia a peste 1.400 de apartamente, până la un total de 3.500 de unităţi în Braşov.

Maurer a investit în prima etapă de construcţie a proiectului din Braşov 45 mil. euro, la care se vor adăuga alte 48 de mil. euro pentru următoarele două faze.  La Sibiu, Maurer estimează investiţia la 40-45 mil. euro.sursa:capital.ro