Joi02252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Pericol de inundatii pe raurile din mai multe judete. E in vigoare o noua avertizare COD PORTOCALIU!

cod-galben-inundatii-giurgiuOamenii ale caror case si gospodarii au fost deja afectate de inundatii, dar si cei carora apa le bate la usa stau cu grija, vazand ca vremea nu se imbunatateste, iar hidrologii continua sa vina cu vesti rele pentru ei.

Pericolul producerii de inundatii si depasiri ale cotelor de atentie se mentine in mai multe judete din tara. Incepand de joi la pranz, mai exact de la ora 13, si pana la ora 18, se instituie o atentionare COD PORTOCALIU pe raul Jiu, pe sectorul Racari Podari din judetul Dolj. Specialistii Institutului National de Hidrologie precizeaza ca, dupa acest interval, raul intra, pe sectorul in cauza, sub incidenta unui Cod Galben de inundatii, semn ca posibilitatea producerii de fenomene periculoase se diminueaza.

De asemenea, sub COD PORTOCALIU privind probabilitatea cresterii debitelor si nivelurilor, cu depasiri ale cotelor de atentie si inundatie, “ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior”, au intrat, de joi la ora 13, rauri din cinci judete, precizeaza reprezentantii INHGA, dupa cum urmeaza: Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Vedea pe sector aval confluenta cu raul Teleorman (judetul Teleorman), Teleorman curs inferior (judetul Teleorman), Neajlov curs mijlociu si inferior (judetele Dambovita si Giurgiu), Glavacioc (afluent al Neajlovului -judetul Giurgiu), Sabar curs inferior (judetele Giurgiu si Ilfov). In cazul lor, avertizarea se mentine pana vineri la ora 18.

Csursa: enational.ro

Stiri mai vechi: