Vi08072020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Luminii Păcii de la Betleem

Afiș Lumina Păcii de la BetleemOrganizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) are deosebita plăcere de a vă invita la ceremonia de distribuire a “Luminii Păcii de la Betleem” care va avea loc sâmbătă, 20 decembrie, începand cu ora 12.00, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din București.

Împărțirea "Luminii Păcii de la Betleem" semnifică dorința cercetașilor de a promova PACEA ca modalitate de a relaționa cu ceilalți și dialogul ecumenic între confesiuni. Acest eveniment rezidă din principiile și valorile cercetășești, motto-ul evenimentului din anul 2014 fiind “Împărțind fericire, îți va aduce pace” (Rom 14, 17-19). Anul 2014 a fost declarat an comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni, iar prin desfășurarea evenimentului în lăcaşul voievodal al Sfinţilor Martiri, cercetașii cinstesc moştenirea spirituală și rolul pe care Voievodul Constantin Brâncoveanu l-a avut în luminarea poporului prin învăţătură și cultură tipărită.

Acest proiect a început în 1989 de către cercetaşii din Austria. Din anul 1995 mesajul acestei manifestări a fost definit ca un mesaj de pace adresat fiecărui om ce primeşte această Lumină în casa sa. Scopul acestei campanii este de a duce această Lumină a Păcii la cât mai mulţi oameni, de a le purta acestora mesajul de pace, de a încuraja pe oricine, dar în special pe cercetaşi, prin această acţiune internaţională, să creeze și să traiască Pacea, nu doar să vorbească despre ea.

Lumina Păcii a fost adusă în România de o delegație de cercetași care a participat la ceremonia de la Viena, în data de 13 decembrie, ceremonie cu reprezentanți ai diferitor confesiuni, în care se oferă ca simbol o flacără aprinsă de la Betleem. Duminică, 14 decembrie, lelegația s-a oprit în următoarele comunități pentru a da lumina mai departe: Arad, Mănăstirea Hodoș-Bodrog, Deva, Râmnicu-Vâlcea, Focșani – Biserica romano-catolică Ss. Apostoli Petru și Paul.

În acest an, ceremoniile de distribuire a luminii din partea Organizației Naționale “Cercetașii României” au loc sâmbătă și duminică, 20-21 decembrie 2014, în 14 comunități: la Arad, Baia Mare, Brăila, București, Constanța, Cluj – Napoca, Deva, Drăgășani, Iași, Mangalia, Pașcani, Piatra Neamț, Pildești, Râmnicu Vâlcea, Tecuci.

Stiri mai vechi: