Sam05082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

ONU: Numărul refugiaţilor din întreaga lume a atins un nou record dramatic, în 2014. 46,3 milioane de persoane au fost afectate

onu-numarul-refugiatilor-din-intreaga-lume-a-atins-un-nou-record-dramatic-in-2014-46-3-milioane-de-289949Peste 46,3 milioane de persoane din întreaga lume au fost relocate, cu ajutorul Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, până la jumătatea anului trecut, informează un document al agenţiei, citat de Sputniknews.com.

"În 2014, am văzut cum numărul refugiaţilor din întreaga lume a atins cel mai ridicat nivel din ultimii ani", a declarat Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi António Guterres.

"Atâta timp cât comunitatea internaţională eşuează în soluţionarea politică a conflictelor deja existente, precum şi în prevenirea apariţiei altora noi, vom avea de-a face în continuare cu aceste consecinţe umanitare dramatice", a adăugat el.

Agenţia ONU pentru Refugiaţi arată, în documentul publicat miercuri, că cei mai mulţi dintre refugiaţi provind din Siria, Afganistan, Somalia, Sudan, Congo, Birmania şi Irak.
sursa: antena3.ro