Lun04122021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Vâlcov solicită recalcularea polițelor RCA pentru tineri

asigurari-rcaMinistrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, solicită conducerii Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF) să regândească sistemul RCA pentru tinerii sub 25 de ani, deoarece polițele RCA pot ajunge, uneori, să fie mai scumpe decât mașina, se arată într-un comunicat al Ministerului.

“Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti niște polițe RCA, care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât mașina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluție pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu își vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speța va fi reanalizată de către ASF, astfel încat să venim în sprijinul tinerilor și nu împotriva lor”, a subliniat ministrul Finanțelor.

Președintele ASF, Mișu Negrițoiu, declarase anterior că va solicita recalcularea polițelor RCA pentru tineri. “Noi avem în vedere să intrăm într-o analiză cu toate societățile de asigurări care oferă acest produs, să vedem de ce sunt așa de mari, să înțelegem, să solicităm recalcularea, reanalizarea și m-am angajat ca până în februarie să vin cu un rezultat să informez Comisia de buget și în același timp să vedem și rezultate din piață”, a spus Negrițoiu. În acest context, Darius Vâlcov a preziat că filosofia guvernării Ponta este aceea de a oferi șanse tuturor categoriilor, fără a exista discriminări.

Premierul Victor Ponta a anunțat, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, că susține inițiativa lui Darius Vâlcov  de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA, afirmând că mașina nu ar trebui considerată un lux.

“Sprijin inițiativa ministrului Darius Vâlcov de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni în sprijinul tinerilor! Prețurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceștia, ținând cont că mulți dintre ei sunt studenți sau la început de carieră. O mașină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să și-l permită!”, a scris Ponta.
sursa: ziuaveche.ro