Joi08062020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cinci alimente care curăță ficatul de toxine

ficat-468x330Cea mai eficientă metodă prin care elinimi toxinele din organism e să-ți detoxifiezi ficatul. Ficatul este responsabil cu filtrarea tuturor substanțelor toxice din sânge.
Stresul și expunerea constantă la diferite toxine afectează afectează funcția ficatului și întregul organism are de suferit.


Iată ce alimente să incluzi în dietă ca să-ți menții ficatul în perfectă stare de funcționare

Usturoi

Usturoiul conține un număr mare de compuși sulfurici care activează enzimele ficatului responsabile cu eliminarea toxinelor. În plus,conține alicină și seleniu, două elemente care protejează ficatul.


Grapefruit

Este unul dintre cele mai bogate fructe în vitamina C și antioxidanți, care curăță ficatul natural.  De asemenea, conține un flavonoid numit naringenină care stimulează producția de enzime detoxifiante din ficat.


Ceai verde

Ceaiul verde conține o mare cantitate de catehină, un antioxidant vegetal care s-a demonstrat că are capacitatea de a elimina depozitele de grăsime din ficat.

Struguri

Strugurii au un efect puternic detoxifiant demonstrat de numeroase studii. De aceea a fost dezvoltată o terapie cu struguri care ajută la tratarea mai multro boli.

Legume verzi


Legumele verzi precum spanacul sau salata verde conțin compuși care ajută la detoxifierea ficatului și la neutralizarea metalelor grele care se acumulează în ficat.
sursa: doctorulzilei.ro