Joi02252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Românul CEL MAI NENOROCIT de FRANCUL elveţian. Are de ACHITAT o RATĂ IMPOSIBILĂ pentru două CREDITE URIAŞE. Este o persoana publică

afaceristindepresie-465x390La aproape o săptămână de la dezastrul provocat de Banca Naţională a Elveţiei, cei peste 150.000 de români cu credite în franci încearcă să găsească diferite soluţii. Una dintre cele mai mari datorii pe care un român le are la bancă este de-a dreptul şocantă. Pe lângă faptul că acesta este o persoană publică, în prezent se află după gratii. Nu este foarte clar cum va achita împrumuturile de aproximativ 1,5 milioane de franci.

Conform declaraţie de avere, senatorul Sorin Roşca Stănescu a luat de la bancă nu mai puţin de 1,4 milioane de franci elveţieni, în anul 2007.

Roşca Stănescu a contractat în anul 2007 de la Raiffeisen Bank doua credite în franci elveţieni: unul în valoare de 938.800 CHF şi altul de 468.727 CHF.

În timp ce românii de rând şi-au luat câteva zeci de mii de franci pe o perioadă de 25 sau chiar 30 de ani, creditele lui SRS au fost făcute pe o periodă de 11 ani, ceea ce înseamnă că impresionanta sumă de 1,4 milioane de euro trebuie rambursată de către Sorin Roşca Stănescu până în anul 2018.

În afară de cele două credite în franci, Roşca Stănescu mai are un credit de 3 milioane de euro, despre care au apărut informaţii în 2013 că senatorul nu a plătit nici măcar o singură rată. Motiv pentru care BRD, banca de la care a luat suma respectivă, a început executarea silită.
În luna octombrie a anului trecut, Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol.Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi patru luni închisoare în dosarul Rompetrol, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a primit doi ani şi opt luni cu executare. Senatorul liberal a fost condamnat pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Poliţia s-a prezentat apoi în scurt timp la casa senatorului şi i-a ridicat armele. "Mi-am făcut bagajele. Mă pregătesc de drum", a declarat Roşca Stănescu, potrivit unui comunicat de presă.

sursa: evz.ro

Stiri mai vechi: