Ma09282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce beneficii are ciocolata neagră pentru organism

ciocolata-neagra1-680x420Ciocolata neagră este plină de nutrienți și antioxidanți care îți protejează sănătatea. Află de ce este bine să o consumi.

Ciocolata neagră este făcută din semințele arborelui de cacao și este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți de pe planetă. Numeroase studii au arătat că acest produs îți îmbunătățește sănătatea și scade riscul apariției bolilor de inimă.

Este bogată în nutrienți

Ciocolata neagră cu un conținut ridicat de cacao este foarte bogată în nutrienți. Conține o cantitate importantă de fibre solubile și multe minerale, dar trebuie consumată cu moderație. Dacă vrei să beneficiezi de aceste proprietăți, optează pentru ciocolata care are o concentrație de 70% – 85% cacao.

Îmbunătățește circulația sângelui și scade tensiunea

Flavonoidele din ciocolata neagră stimulează endoteliul, țesutul care căptușește arterele, să producă oxid nitric. Acest gaz trimite semnale către artere să se relaxeze, reducând tensiunea arterială.

Protejează sănătatea inimii

Ciocolata neagră, consumată regulat și cu moderație, menține inima sănătoasă. Studiile au arătat că scade colesterolul și protejează organismul împotriva radicalilor liberi.


În plus, reduce rezistența la insulină, o substanță care crește riscul apariției bolilor cardiovasculare și a diabetului.

Protejează pielea

Compușii bioactivi din ciocolata neagră sunt buni pentru piele. Flavonoidele o protejează împotriva razelor ultraviolete, crescând densitatea pielii și hidratarea.

Îmbunătățește funcțiile creierului

Ciocolata neagră este bună și pentru creier. Un studiu a arătat că oamenii care au consumat-o, timp de 5 zile, aveau o putere de concentrare mult mai bună. În plus, cacaoa îmbunătățește funcțiile cognitive la bătrânii cu probleme mentale.
sursa:unica.ro