Vi09242021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cum să îți faci antibiotice acasă

unguent-natural-680x420Antibioticele sunt eficiente în tratarea unor boli grave, însă folosirea lor îndelungată poate duce la apariția unor probleme grave. Vezi cum îți poți face acasă un unguent cu proprietăți de antibiotic.

Dacă vrei să îți faci acasă un unguent care acționează ca un antibiotic, ai nevoie de gălbenele, ulei esențial de lavandă sau arbore de ceai, ulei de cocos și de măsline. Gălbenelele reduc inflamația și vindecă pielea, în timp ce uleiurile esențiale au o structură foarte complexă: conțin aproximativ 150 de elemente active și tratează aproape orice, de la mușcături de insecte la reumatism. Studii recente au arătat chiar că uleiul de lavandă este foarte eficient împotriva diferitelor tipuri de bacterii și ciuperci, iar uleiul din arbore de ceai este anti-bacterial și anti-viral.


Rețetă pentru unguent cu antibiotic

Ai nevoie de ½ de cană de ulei de cocos, ½ cană de ulei de măsline, ¼ cană de gălbenele uscate, 60 g de ceară de albine, două linguri de miere de albine, 10 picături de ulei esențial de lavandă și opt picături de ulei din arbore de ceai.

Într-o oală medie, adaugă ulei de măsline, de cocos și gălbenelele și lasă-le la foc mic, pentru 25 de minute, amestecând constant. Ia oala de pe foc și strecoară compoziția, astfel încât să poți îndepărta plantele. Spală recipientul și pune în el lichidul obținut. Încălzește-l din nou la foc mic, în timp ce adaugi mierea de albine. Ulterior, adaugă și ceara și las-o pe foc până când se topește. Ia oala de pe foc, iar când compoziția se răcește, adaugă și picăturile de ulei esențial. La final, toarnă amestecul obținut într-un container, înainte să se întărească. Poți folosi unguentul timp de un an.

Înainte să folosești acest unguent cu antibiotic, cere sfatul medicului tău.
sursa:unica.ro