Joi09232021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

AI GASTRITĂ sau ULCER? O LEGUMĂ CARE se GĂSEŞTE la ORICE COLŢ de STRADĂ FACE MINUNI!

cartof 05 8c46ff09d3Cartoful face adevărate minuni în bolile gastrice, în special gastrită şi ulcer. Sucul acestor tuberculi este extrem de benefic în astfel de afecţiuni, calmând şi cicatrizând mucoasele digestive. De asemenea, cartoful este un bun antispastic, diuretic, emolient.

Natura este cel mai bun doctor, iar "fructele" pe care aceasta ni le dă, adevărate panacee. Cartoful, spre exemplu, are proprietăţi terapeutice în tratarea bolilor gastrice. Astfel, sucul de cartof, consumat pe stomacul gol, face minuni. Are acţiune favorabilă în afecţiuni ale aparatului digestiv, respectiv în tratarea ulcerului gastric şi duodenal, ca şi în gastritele acide, cronice sau acute, de origine nervoasă (boli cunoscute ca „nervi la stomac"). Se beau câte 75-100 ml de suc înainte de mesele de dimineaţă şi de prânz, în cure de 2-3 săptămâni. Se poate folosi atât sucul simplu, cât şi în amestec cu suc de morcov şi de ţelină.

Cum prepari SUCUL?

Într-un pahar se pun două degete de suc şi restul apă caldă, iar amestecul se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Se poate combina şi cu supă. Ca toate sucurile, şi cel de cartofi se alterează repede, de aceea, trebuie extras şi consumat imediat.

Tot în cazul afecţiunilor ulceroase, dacă mâncaţi zilnic două-trei felii de cartofi cruzi cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă, rănile făcute pe stomac se vor cicatriza în câteva săptămâni.

sursa: libertatea.ro