Ma08112020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Minciuni pe care ți le spun doctorii

femeie-doctor-680x420Sigur ți s-a întâmplat și ție, măcar o dată, să îți minți doctorul. Câtă vreme nu ți-ai pus sănătatea în pericol, nu te simți vinovată, pentru că și ei o fac tot timpul. Vezi cele mai comune minciuni pe care le spun medicii.

Jurnaliștii de la Huffington Post au făcut un top al celor mai comune minciuni pe care le spun doctorii și care a devenit viral. Citește și află dacă ai fost mințită.

„Am mai văzut asta de sute de ori.”

Medicii spun frecvent asta, pentru a încerca să își ascundă îngrijorarea, atunci când le prezinți simptome ce sună înfricoșător. Ce vor, de fapt, să spună, este că au mai văzut asta în artocolele din reviste de specialitate, de genul „Cum să îți pui doctorul în încurcătură”.

„Totul va fi bine”

Medicii spun asta după ce îți dau vești proaste. Deși își doresc să îți fie bine, adevărul este că nu prea știu cum va evolua boala și ce se va întâmpla mai departe.

„Asta nu o să te doară”

Când un doctor îți spune asta, fii sigură că nu va fi plăcut ce urmează să ți se întâmple. Însă este singurul mod în care te-ai lăsa convinsă să ai un ac în piele.

„Ești pe drumul cel bun”

Adevărul este că poate ești sau poate nu ești, dar medicii îți spun asta ca să te încurajeze și să te ajute să continui lupta cu boala.

„Am făcut asta de sute de ori”

Când un medic îți spune asta, înainte să faci o operație, roagă-l să îți spună exact de câte ori. Urologii care au 40 de operații de prostată pe an, de exemplu, se confruntă cu aproape 50% mai puține complicații decât cei care fac mai puțin. Întreabă un număr și compară-l cu al altui medic, pentru a-l alege pe cel mai potrivit.

„Nodulul asta ar putea să nu fie nimic, dar vreau să te vadă un specialist”

Cuvinte precum „nodul”, „masă” sau „umbre” pe radiografii ar putea însemna prezența unui cancer. Nu trebuie, însă, să intri în panică, ci să mergi să faci analizele pe care ți le sugerează, pentru a exclude lucrurile grave.
sursa: unica.ro