Vi09242021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Greșeli periculoase pe care le faci la doctor

doctor-680x420Când ești pacient, ai tendința de a face pe victima și a-ți învinovăți doctorul pentru anumite probleme care apar. În unele cazuri s-ar putea, însă, să fii tu cel caregreșește.

Nu îți cunoști corpul

Autoexaminarea corpului este foarte importantă și te poate ajuta să descoperi boli grave. Nu presupune că trupul tău nu te privește și este datoria doctorului să găsească problemele. Uneori, intuiția ta îți poate spune că ceva este în neregulă cu tine, nu ignora aceste semnale.

Nu îi spui tot doctorului

Nu contează cât de jenată ești de o informație, trebuie să îi spui tot medicului tău. Ai putea omite lucruri importante, care îți pot pune sănătatea în pericol. El nu te va critica, probabil se confruntă zilnic cu probleme mai jenante decât ale tale.

Crezi orbește ce îți spune doctorul

Când un medic îți sugerează un tratament, întreabă care sunt efectele adverse și riscurile la care te expui. Dacă ai cea mai mică îndoială legată de tratamentul tău, întreabă-ți doctorul într-un mod respectuos și asigură-te că ești convins că îți va face bine.

Crezi că o pastilă rezolvă tot

Pastilele nu te ajută întotdeauna. Poate îți calmează durerea, dar nu te vindecă. Caută să afli de ce ai dureri sau alte simptome și nu te baza doar pe un medicament prescris de medic.
sursa: unica.ro