Joi07092020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Securitatea alimentară, în pericol din cauza încălzirii climatice

alimente sanatoase sfatulparintilor ro foter com 350x250 27773500Accelerarea încălzirii climatice ridică numeroase semne de întrebare în privința producției agricole mondiale în deceniile următoare, au avertizat duminică oameni de știință, în opinia cărora sunt necesare profunde schimbări în societate pentru a putea face față acestei situații, relatează luni France Presse.

'Lumea poate fi hrănită în 2050, însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie luate măsuri pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice asupra producției agricole', a spus Jerry Hatfield, director al Laboratorului național american pentru agricultură și mediu. El a explicat, în cadrul unei prezentări la conferința American Society for the Advancement of Science (AAAS), organizată la San Jose (California), că în următorii 35 de ani producția alimentară ar trebui să se dubleze pentru a putea hrăni cele 9 miliarde de oameni ai planetei din 2050, față de cei 7 miliarde în prezent, scrie Agerpres.ro.

'Însă extrema volatilitate a precipitațiilor din marile câmpii cu culturi americane, de exemplu extinderea secetei asociată cu creșterea temperaturilor, afectează randamentele agricole, ceea ce duce la necesitatea unor acțiuni pentru scăderea efectelor încălzirii', a adăugat el. La nivel mondial, actuala capacitate de utilizare și productivitatea vor duce la degradarea solurilor.

sursa: libertatea.ro