Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Platiti sa nu munceasca deloc

arnold schwarzenegger 02 2013Industria de la Hollywood este volatilă și nimic nu garantează succesul unui film. Nimeni nu garantează nici măcar că toate secvențele stabilite inițial vor fi filmate și nici măcar că producția va fi lansată pe piață.

Tocmai pentru a se proteja de aceste incertitudini, unii actori prevăd în contractele pe care le încheie cu casele de producție o clauză specială conform căreia ei își vor primi banii indiferent de soarta pe care o va avea filmul, scrie presa americană.

Desigur, nu toate studiourile acceptă asemenea clauze în contracte, însă când vine vorba de actori mari, nu prea au de ales. Este o afacere extraordinară pentru actor în special în cazurile în care filmul eșuează încă dinainte de a începe faza de producție. Într-un asemenea caz, actorul primește bani fără să facă absolut nimic după ce a semnat contractul.

Iată câteva nume mari din cinematografie care au încasat sume mari de bani fără să muncească.

    Julia Roberts și Kiefer Sutherland au format un cuplu care a trezit mult interes în anii 1990. Producătorii au dorit să capitalizeze acest interes al publicului și au planificat filmarea unui western, în anul 1991, cu cei doi actori în rolurile principale. Însă, idila celor doi s-a stins destul de repede, astfel încât Sutherland a părăsit proiectul cu 3 milioane de dolari, urmând să fie înlocuit de Mel Gibson. Însă și acest proiect a eșuat. Era vorba de un contract cu plata garantată, chiar dacă filmul nici măcar nu a intrat în faza de producție.

    Arnold Schwarzenegger este un alt actor plătit fără să joace într-un film, însă într-un mod foarte neobișnuit. El trebuia să joace în filmul „Crusades”, care avea un buget astronomic și care contiua să crească. Deși se investise deja în preproducție suma de 20 milioane de dolari, a apărut nevoia unor alte 200 milioane de dolari pentru finalizarea proiectului. Și, din cauza creșterii neprevăzute a costurilor, filmul a fost abandonat din lipsă de finanțare. Schwarzenegger a fost contractat pentru 15 milioane de dolari, însă a ales să primească gratis scenariul acestui film, în caz că va dori pe viitor să realizeze această producție.

    Bob Hoskins a primit și el niște bani fără să facă mare lucru. Inițial, Robert De Niro trebuia să-l joace pe Al Capone în filmul „The Untouchables”. Însă, De Niro a refuzat rolul și directorul Brian De Palma a fost nevoit să-i caute un înlocuitor. Și l-a găsit în persoana actorului francez Bob Hoskins, care a semnat contractul care a fost valabil până în momentul în care Robert De Niro s-a răzgândit. Deși nu a jucat în film, Hoskins a primit 20.000 de lire.

    Hilary Duff a fost selectată să apară, în 2011, în filmul „Bonnie and Clyde”. Ea a pierdut rolul din cauză că a rămas însărcinată. Cu toate acestea, ea a primit 100.000 de dolari pentru angajamentul său prevăzut în contract.

    Guy Hamilton a semnat inițial un contract de director de producție pentru filmul „Superman” din 1978. Filmările trebuiau să aibă loc în Italia, însă în timpul pre-producției, locul filmării a fost mutat în Marea Britanie. Această schimbare presupunea economii de milioane a costurilor de producției, însă i-a provocat mari probleme directorului. Hamilton avea interdicție de a călători în Marea Britanie timp de 30 de zile din cauza unei probleme legată de impozite. Astfel, producătorii au fost forțați să găsească un alt director pentru film, în persoana lui Richard Donner. Hamilton, însă, și-a luat banii fără să muncească la film.
sursa: money.ro