Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce ţi se întâmplă CU ADEVĂRAT dacă bei O CEAŞCĂ CU LAPTE PE ZI

52f76c85jw1ejqdgrt682j20m80vadky-465x390Unii oameni sunt mari consumatori de lapte şi lactate în general, alţii nici macar nu consumă cantitatea minimă necesară pe zi.

Majoritatea nutriţioniştilor admit beneficiile consumului unui pahar de lapte care oferă corpului nostru necesarul zilnic de calciu, pentru o bună funcţionare a organismului.

În lupta împotriva kilogramelor în plus, mulţi oameni sunt sfătuiţi să evite laptele şi produsele lactate. Însă acest sfat este greşit! Un aport suficient de calciu, pe care laptele ni-l poate oferi, poate ajuta foarte mult în procesul de pierdere în greutate, potrivit secretele.com. Alimentele care conţin mult calciu pot preveni apariţia obezităţii, aşa cum ne arată rezultatele mai multor studii în care s-a demonstrat faptul că oamenii care consumă regulat lapte şsi produse lactate sunt mai puţin predispuşi la creşterea în greutate.

Iata cantităţile minime de lactate necesare organismului pentru buna funcţionare a lui: o ceaşcă de lapte (250 ml)/ zi, sau ¾ dintr-o ceaşcă de iaurt (175 ml)/ zi, sau 50 g de brânza/ zi. Persoanele care consumă cel puţin o doză de lactate (lapte, iaurt sau branza) în fiecare zi, îşi protejează sănătatea şi imunitatea, prevenind creşterea în greutate.

Potrivit studiilor, persoanele care consuma regulat lapte şi produse lactate au un risc cu aproximativ 22% mai mic de a dezvolta boli de inimă, faţă de cei care nu consuma.

Pe langa beneficiile pe care le are asupra sănătaţii inimii, laptele te fereşte de apariţia problemelor cu oasele, prevenind apariţia osteoporozei.

sursa:capital.ro