Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ingrediente dezgustătoare pe care le consumi zilnic, fără să ştii

food-680x420Tu ştiai că mănânci zilnic tot felul de ingrediente scârboase, dar bine ascunse în hrană de profucători? Vezi ce ingrediente dezgustătoare consumi zilnic, fără să ştii.

Gudron de cărbune

Gudronul de cărbune este un ingredient scârbos şi chiar nociv, conţinut de multe produse pe care le consumi zilnic: sucuri roşii, bomboane, dulciuri şi orice hraă procesată care are nevoie de colorant roşu.

Borax

Da, substanţa pe care bunica o folosea pentru omorât gândacii de bucătărie se găseşte în anumite alimente, cum ar fi caviarul. Este singura metodă prin care acesta se poate conserva fără alterarea gustului.

Acid fosforic

Ai auzit de acid fosforic dacă te uiţi des la filme despre mafioţi şi alţi criminali care îşi topesc victimele în butoaie, pentru a nu fi găsite niciodată. Îl mai găseşti şi în orice suc carbogazos, unde este folosit ca agent de acidifiere a acestuia.

Rumeguş

Da, mănânci rumeguş ori de câte ori consumi brânză rasă (parmezan gata ras, caşcaval sau mozarella rase pentru pizza, etc). Apare pe etichetă, dar sub altă formă: celuloză.

Secreţii uleioase de la oi

Se găseşte în multe produse, atât alimentare cât şi cosmetice, sub numele de lanolină. De exemplu, lanolina se foloseşte în prepararea gumei de mestecat, pe care o face moale şi mai uşor de mestecat.

sursa:unica.ro