Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cel mai bun anestezic natural

ghimbir-680x420Calmantele sunt utile, atunci când ai dureri foarte mari, însă specialiştii avertizează că, dacă iei prea multe, s-ar putea să nu îşi mai facă efectul. Nu trebuie să suporţi durerea, pentru că există plante cu efect anestezic.

Numeroase plante au efect de calmare a durerii, însă cea mai cunoscută dintre ele este ghimbirul. Este folosit ca medicament încă din secolul al IX-lea, iar în multe culturi, încă este considerat un leac pentru răceli şi chiar cancer. Ghimbirul are numeroase proprietăţi antiinflamatoare, potrivit institutefornaturalhealing.com.

Studiile au arătat că acesta calmează durerile de spate, de cap, de articulaţii, musculare, menstruale sau pe cele provocate de luxaţii. De altfel, un studiu citat de care2.com arată că ghimbirul este mai puternic chiar decât calmantele şi nu dă efecte adverse.

Cum consumi ghimbirul

Una dintre cele mai simple metode de a consuma ghimbirul este sub formă de ceai. Taie o bucată mică, fierbe-o pentru 10 minute, apoi consumă băutura obţinută. Găseşti şi ceaiuri la pliculeţ în farmacii sau plafar.

În cazul durerilor de articulaţii sau de spate, prepară o pastă din ghimbir şi usturoi şi aplic-o pe zona cu probleme. Înainte să consumi ghimbirul pe post de calmant, discută cu medicul tău de familie.

sursa: unica.ro