Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Alimente care îți distrug ficatul

femeie-care-se-pregateste-sa-manance-pizza-680x420Ficatul este unul dintre organele fără de care nu am putea trăi. Vezi care sunt cele mai periculoase ingrediente care îl pot îmbolnăvi.

Alcoolul

Cercetătorii spun că alcoolul consumat cu moderație este sănătos pentru organism, însă o cantitate prea mare îți atacă ficatul. Acest organ este responsabil cu eliminarea toxinelor, iar prea mult alcool îl obligă să lucreze de două ori mai mult, slăbindu-l treptat, potrivit panlasangpinoy.com. Un pahar de vin pe zi este suficient, dacă vrei să rămâi sănătoasă.

Alimentele bogate în vitamina A

Lipsa de vitamine poate duce la numeroase boli, însă este periculos și să ai prea multe. Vitamina A, de exemplu, consumată în exces poate duce la insuficiență hepatică. Se găsește în morcovi, ficat, cartofi dulci, mango, spanac sau dovlecei. Nu înseamnă că trebuie să eviți aceste produse, ci doar că nu trebuie să exagerezi când le consumi.

Sarea

Sarea nu este periculoasă, dacă este consumată cu moderație, însă ar trebui să eviți alimentele care au prea mult sodiu. În această categorie intră produsele procesate, precum mezelurile sau conservele, care atacă ficatul.

Alimentele grase

Grăsimile sănătoase din avocado sau măsline sunt sănătoase, însă cele rezultate din prăjeli sunt foarte periculoase, pentru că se digeră foarte greu. Evită-le cât poți de mult, dacă vrei să ai un ficat sănătos.

Băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase conțin prea mult zahăr și cofeină, iar când sunt consumate în exces, îți atacă ficatul.

sursa: unica.ro