Dum09262021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce boli poți face dacă ești prea slabă

femeie-care-se-cantareste-680x420Toată lumea vorbește despre pericolul pe care îl reprezintă obezitatea pentru sănătate, dar nici persoanele prea slabe nu sunt mai ferite de probleme. Vezi ce boli poți face dacă ai mai puține kilograme decât ar trebui.

Cele mai multe probleme de sănătate apar din cauza greutății, potrivit specialiștilor citați de dailymail.co.uk. Oamenii prea slabi, de exemplu, sunt mai predispuși la dereglări hormonale. Lipsa grăsimii poate, de asemenea, să ducă la deficienețe de nutrienți necesari pentru buna funcționare fizică și psihică. Există și alte riscuri la care te expui, dacă ai mai puține kilograme decât ar fi normal.

Fracturi și rupturi de oase

Femeile care au fost mereu slabe au un risc mai ridicat de a suferi de fractura de șold la vârsta a doua, potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici. Acest lucru este cauzat de faptul că densitatea oaselor este mult mai mică la persoanele slabe.

Boli cardio-vasculare

Oamenii foarte slabi, care suferă de artrită, au un risc de trei ori mai mare de a muri de boli de inimă la vârsta a doua. Experții de la Mayo Clinic au analizat sute de oameni cu vârsta peste 42 de ani și au constatat că cei cu o greutate sub cea normală sunt mai predispuși să sufere de inflamații în corp, fapt care poate atrage efecte letale asupra inimii.

Depresie

Persoanele foarte slabe au un risc mai mare de a suferi de depresie și de a se sinucide, din cauza faptului că organismul lor produce mai puțină serotonină, hormonul fericrii.

Boli de plămâni

Femeile slabe au un risc mai mare de a suferi de pneumonii sau bronșite cronice, potrivit specialiștilor. Pentru că au mai puțin estrogen, au și un sistem imunitar mai scăzut și sunt mai predispuse la infecții.

Când trebuie să te îngrijorezi

Dacă mereu ai fost slabă și toate analizele au fost bune, nu ai motive de îngrijorare. Mergi, însă, la medic dacă observi că slăbești inexplicabil, pentru că s-ar putea să fie vorba de o problemă serioasă.

sursa: unica.ro