Mie08172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Timişoara apocaliptică. Povestea unei mari făcături fotografice care a înnebunit internetul

timisoara apocalipticaPoza postată de un fotograf timişorean despre furtuna care s-a abătut asupra oraşului, duminică, s-a dovedit un fals grosolan.

 Fotograful Mihai Moisii a publicat pe pagina sa de Facebook o poză spectaculoasă în care apare un nor apocaliptic deasupta Timişoarei. Fotografia a devenit virală pe internet! A fost preluată de numeroase site-uri, are mii de aprecieri şi share-uri din partea celor care au fost uluiţi de această realizare.

În scurt timp însă, tot în mediul virtual, au început să apară linkuri cu norul original care a fost surprins în Minnesota. Iar fotografia respectivă se putea cumpăra de pe diferite site-uri. În scurt timp, mesajele de felicitări au fost înlocuite de cele de revoltă.

 Puteţi vedea aici şi aici linkurile de unde s-a inspirat fotograful din Timişoara.

Deşi i se aduceau dovezi pe Facebook că este un fals, Mihai Moisii a continuat să susţină că fotografia e reală.

 „Ruşine!”, „Ştii că acum să devii dintr-un erou , „Penibil. Nu-i mai spuneţi nimic. Lăsaţi-l în pace că oricum probabil se simte de... în sinea sa”, „Te-ai făcut de c.... Eşti un hoţ, un fals! Iar lucrurile astea nu sunt uşor de tolerat. Eşti un jeg ordinar care umple internetul de prostii şi c...! Să îţi fie ruşine şi să te ruşinezi de astfel de lucruri şi stai liniştit că am să scriu şi eu un articol frumos despre cât de bun fotograf esti tu!”. Acestea sunt câteva din mesajele primite de Mihai Moisii.

Prins cu „mâţa-n sac”, văzând că este urechiat pentru că a încercat să păcălească lumea, fotograful a inventat o scuză chiar mai jenantă decât fotoshopul. Acesta a prezentat o poveste în care susţine că a dorit să vadă cum i se va „fura” fotografia de publicaţii pentru a articole de „senzaţional” şi că de fapt a şi făcut un pariu cu cineva că poza sa urmează să fie preluată.

 „Sincer de la bun început mi s-a părut un pic exagerat norul şi am avut impresia că e făcătură, dar am cam ignorat lucrul acesta. A dat cu băţul în baltă, nu are cum să se scoată. Asta cu pariul e doar o scuză jenantă. S-a făcut de ruşine, să suporte consecinţele”, a declarat fotograful Ervin Boer, cel care a realizat, în 2013, cu adevărat o fotografie spectauloasă cu un nor apocaliptic în Timişoara.

sursa:adevarul.ro

Stiri mai vechi: