Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cele mai periculoase meserii

meserii periculoaseDeşi meseriile care implică statul la un calculator cel puţin opt ore pe zi sunt printre cele mai periculoase, distrugând sistemul cardiovascular şi pe cel osos, sunt meserii mai puţin plictisitoare prin care cei care le practică îşi riscă sănătatea. Puteţi citi în continuare care sunt cele mai periculoase meserii.

Cele mai periculoase meserii - Curăţător de străzi

 Să fii măturător de străzi nu este chiar cel mai comod lucru. Cei care fac acest lucru se confruntă zilnic cu şoferi şi pietoni nervoşi sau cu marea cantitate de praf care se ridică în timpul activităţii lor.

Cele mai periculoase meserii - Pompier

Meseria de pompier este, fără doar şi poate, una dintre cele mai periculoase. La fiecare intervenţie, pompierii se expun unor pericole mari, de la explozii până la rămâne prinşi sub darâmături.

Cele mai periculoase meserii - Gardă de corp

 În funcţie de ţara în care practică această meserie şi de persoana care îi angajează, gărzile de corp ajung în situaţii destul de dificile cărora trebuie să le facă faţă.

Cele mai periculoase meserii - Membru în echipe de căutare şi salvare

 Membrii unor astfel de echipe îndură temepraturi extreme şi condiţii total neprielnice când sunt în misiuni pe crestele munţilor sau în adâncurile apelor.

Cele mai periculoase meserii - Gunoier

 Gunoierii se expun zilnic multor riscuri. Pe lângă focarele de infecţii care se dezvoltă în jurul pubelelor, se găsesc de multe ori şi ace de seringi care pot transporta viruşi mortali.

Cele mai periculoase meserii - Curăţător de mine antipersonal

Deşi în anumite ţări este treaba armatei, sunt multe foste zone de război în care guvernul nu s-a implicat în curăţarea terenului de minele antipersonal rămase, astfel că a apărut o oportunitate de afacere pentru mediul privat. Cei care aleg să facă asta se expun însă unui pericol imens.

Cele mai periculoase meserii - Taximetrist

 Taximetria nu este o meserie chiar pentru oricine. Există întotdeauna riscul ca cel cere se urcă în taxi să încerce un jaf sau pur şi simplu să fie o persoană violentă. De altfel, în Statele Unite ale Americii, breasla taximetriştilor are una din cele mai ridicate rate ale mortalităţii la locul de muncă.

Cele mai periculoase meserii - Miner

Mineritul este una dintre cele mai periculoase meserii. Pe lângă efectul negativ pe care îl are pe termen lung asupra sănătăţii, şi riscul accidentelor ce se soldează cu explozii sau mineri rămaşi blocaţi în subteran sunt destul de mari.

Cele mai periculoase meserii - Pescar în ape adânci

Mai exact, pescarii de crab din apele din preajma statului Alaska, aceştia fiind nevoiţi să îndure nopţile lungi în care trebuie să stea de veghe, temperaturile foarte scăzute şi pericolul lovirii unor ghetari care plutesc deseori în zonele în care se realizează pescuitul.

Cele mai periculoase meserii - Tăietor de lemn

Tăietorii de lemn au cea mai periculoasă meserie. Accidentele dese cuprind copaci mari a căror cădere nu mai poate fi controlată sau bucăţi de lemn care sar cu putere spre tăietori.

sursa:adevarul.ro

Stiri mai vechi: