Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Mesaje ascunse în muzică: cele mai cunoscute piese cu mesaje subliminale

mesaje subliminaleMesaje ascunse în muzică. Rockul este adeseori asociat consumului de droguri sau de alcool şi, nu de puţine ori, a fost catalogat drept „muzica diavolului“ din cauza mesajelor subliminale transmise prin versurile pieselor. Formaţiile Queen şi The Beatles sunt doar două dintre numele grele ale industriei muzicii rock care au fost acuzate că ar ascunde mesaje sataniste în versurile unora dintre cele mai faimoase cântece ale lor.

Potrivit site-ului vh1.com, începând cu sfârşitul anilor ’60, grupuri muzicale precum The Beatles sau Led Zeppelin au început să fie suspectate de faptul că versurile anumitor piese, ascultate de la sfârşit la început, ar conţine mesaje sataniste, menite să pătrundă, în mod subconştient, în mintea fanilor.

Mesaje ascunse în muzică. Unii artişti au inclus mesaje secrete pentru a se distra

Deşi o parte dintre aceste mesaje au luat naştere în mod neintenţionat, multe dintre ele au fost create în mod voit de către muzicienii care căutau să se distreze printre atâtea ore de muncă în studiourile de înregistrări.

Potrivit site-ului lovendal.ro, în aprilie 1982, ziarul „Citizen“ a publicat un articol intitulat „Muzica transmite mesaje sataniste subliminale?“. În acest sens, membrii Comitetului Asociaţiei pentru Protecţia Drepturilor Consumatorului din California au ascultat piesa „Stairway to Heaven“, a trupei Led Zeppelin, pusă invers, iar în înregistrare se puteau distinge cuvintele: „Here’s to my Sweet Satan/ În sănătatea dragului meu Satan“ şi „I live for Satan/ Trăiesc pentru Satana“. Mai mult decât atât, un expert în studierea minţii umane, William Yarooll, le-a transmis membrilor comisiei că mesajul satanist din versurile piesei poate fi receptat la nivel subconştient chiar şi atunci când înregistrarea este ascultată normal.

„Adevărul“ vă redă în continuare o listă a celor mai celebre piese rock, care ascund mesaje subliminale:

 Mesaje ascunse în muzică: Queen – „Another One Bites The Dust“ (1980)

La scurt timp după lansarea piesei „Another One Bites The Dust“, mai multe grupuri evanghelice-creştine au fost convise că versurile cântate de solistul Freddie Mercury la sfârşitul piesei erau foarte asemănătoare cuvintelor „It’s fun to smoke marijuana/ E distractiv să fumezi marijuana“, atunci când banda era ascultată invers.

Mesaje ascunse în muzică: Eagles – „Hotel California“ (1991)

În ciuda faptului că piesa „Hotel California“ este o odă, sinistră, dar seducătoare, adusă Hollywood-ului, versurile piesei ar putea face aluzie la o forţă mult mai întunecată. Potrivit vh1.com, dacă ascultaţi primul vers al piesei de la coadă la cap, veţi putea descifra, cu uşurinţă, cuvintele „Yes, Satan organized his own religion/ Da, Satan a organizat propria religie“.

Mesaje ascunse în muzică: Deep Purple – „Stormbringer“ (1974)

 Potrivit legendei, piesa „Stormbringer“, care deschide albumul cu acelaşi nume al trupei Deep Purple, debutează cu aceeaşi limbă „păsărească“ folosită de actriţa Linda Blair în clasicul film horror „The Exorcist/ Exorcistul“. Ascultate invers, însă, aceste versuri ar însemna, în limba engleză: „Cocksucker, motherfucker, stormbringer“.

Mesaje ascunse în muzică: Judas Priest – „Better By You, Better Than Me“ (1978)

 Trupa britanică Judas Priest a reuşit să creeze un adevărat scandal în jurul numelui său din cauza a doi tineri, care s-ar fi sinucis după ce au ascultat piesa „Better By You, Better Than Me“, pusă invers. Povestea spune că în anul 1985, tinerii Raymond Belknap şi James Vance beau bere, fumau ţigări cu marijuana şi ascultau piesele trupei Judas Priest în momentul în care au decis să meargă pe terenul unei biserici, unde şi-au curmat vieţile prin împuşcare. Belknap a murit pe loc, în timp ce Vance a supravieţuit împuşcăturii, murind trei ani mai târziu din cauza complicaţiilor apărute ulterior. Însă, înainte de decesul său, Vance a declarat că el şi cu prietenul său „au fost programaţi să se sinucidă“: „Ştiam că asta urmează să fac. Îmi era teamă, nu-mi doream să mor. Era ca şi cum nu aş fi avut nicio alegere de făcut“. În urma spuselor sale, părinţii lui Vance au intentat un proces în care susţineau că piesa „Stormbringer“ încurajează ascultătorii să se sinucidă din cauza versurile, care, ascultate invers, spun: „Do it/ Fă-o“.

Mesaje ascunse în muzică: The Beatles – „The White Album“ (1968)

Versurile cântate de John Lennon la sfârşitul piesei „I’m so tired“, au fost înţelese de către mai mulţi fani, drept: „Paul is a dead man, miss him, miss him / Paul este un om mort, îmi lipseşte“

Cu toate acestea, primul mesaj subliminal de pe albumul intitulat „The Beatles“, cunoscut publicului larg drept „The White Album“, din cauza copertei albe a materialului, se regăseşte în piesa „Strawberry Fields Forever“, în care John Lennon pare că spune: „I Buried Paul/ L-am îngropat pe Paul“. Aceste versuri au fost strâns legate de o teorie a conspiraţiei, potrivit căreia Paul McCartney ar fi murit într-un accident de maşină în 1966 şi a fost înlocuit, în mare secret, cu o dublură. Potrivit acestei teorii, membrii trupei rămaşi în viaţă ar fi inserat mai multe indicii în muzica şi în desgin-ul albumelor lor, pentru a le spune fanilor „adevărul“. Pe de altă parte, în melodia „Revolution #9“ se aude o voce care intonează versurile „Number nine/ Numărul nouă“. Ascultate de la sfârşit la început, însă, înţelesul acestor cuvinte pare că ar fi „Turn me on, dead man“.

Mesaje ascunse în muzică: Led Zeppelin – „Stairway To Heaven“

Probabil cel mai cunoscut mesaj satanist ascuns vreodată în versurile unei piese se regăseşte în melodia „Stairway To Heaven“ a trupei Led Zeppelin. Cu toate acestea, legăturile dintre satanism şi chitaristul trupei, Jimmy Page, merg mult mai departe. După ce a cumpărat locuinţa faimosului ocultist Aleister Crowley, cel care şi-a câştigat reputaţia de „cel mai ticălos om din lume“, Jimmy Page a fost acuzat că şi-ar fi vândut sufletul diavolului pentru celebritate. Zvonurile persistă chiar şi în ziua de astăzi.

Revenind la „Stairway To Heaven“, la începutul anilor 1980, evanghelicul Paul Crouch a adus acuzaţii la adresa mai multor trupe mari, despre care susţinea că au introdus „mesaje întunecate“ în piesele lor. Astfel, el a fost convins că, ascultate invers, versurile „If there’s a bustle in your hedgerow / Dacă există forfotă în gardul tău viu“ însemnau: „Here’s to my sweet Satan. The one whose little path would make me sad, whose power is Satan. He will give me those with him 666. There was a little tool shed where he made us suffer, sad Satan / În sănătatea dragului meu Satan. Cel a cărui cale m-ar face să fiu trist, a cărui putere este Satana. El le va da acelora care sunt cu el 666. S-a lepădat o unealtă acolo unde el ne-a făcut să suferim, Satan cel trist“.

Câţiva ani mai târziu, Jimmy Page a declarat, pentru „Musician Magazine“, că aceste lucruri „îl supără foarte tare, întrucât «Stairway To Heaven» a fost scrisă cu cele mai bune intenţii“. „Cât despre ascunderea mesajelor subliminale în versurile piesei puse invers...nu, nu aceasta este ideea mea despre muzică“, a conchis Page.

sursa: adevarul.ro

Stiri mai vechi: