Articole
12 trucuri alimentare care îţi vor schimba viaţa
- Detalii
- Categorie: Sanatate
- Publicat: Luni, 27 Iulie 2015 11:39
- Scris de Business Forum
- Accesări: 371
Cauţi să slăbeşti câteva kilograme sau doar să-ţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă? Primul lucru pe care trebuie să-l faci nu este să schimbi ceea ce mănânci, ci modalitatea în care o faci.
Cauţi să slăbeşti câteva kilograme sau doar să-ţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă? Primul lucru pe care trebuie să-l faci nu este să schimbi ceea ce mănânci ci modalitatea în care o faci.
„Acordă-ţi timp în care să te bucuri de mâncare, savurează aroma ei, mănâncă cu înghiţituri mici, fii atentă la gust şi bucură-te de mâncare ca de o experienţă”, declară psihologul Toni Mackenzie pentru Daily Mail.
Madeleine Shaw, nutriţionist şi autor de cărţi de reţete, a dezvăluit pentru Daily Mail, câteva dintre cele mai eficiente obiceiuri alimentare pe care le poate adopta oricine, pentru un stil de viaţă sănătos.
1. Suc de lămâie
Un pahar cu apă de dimineaţă, în care puteţi stoarce o felie de lămâie, este perfect pentru a vă accelera metabolismul şi pentru a-l ajuta să elimine din toxine.
2. Adaugă proteine
Unul dintre cele mai importante secrete pentru un stil de viaţă sănătos este de a adaugă fiecărei mese proteine. Fie că ne referim la ouă sau seminţe de dovleac, alimentele bogate în proteine ajută la menţinerea masei musculare şi reprezintă o sursă de energie.
3. Oţetul trebuie să devină prietenul tău
„Oţetul de mere este unul dintre ingredientele pe care eu personal îl folosesc foarte des”, declară Madeleine Shaw, expert nutriţionist. Pe lângă faptul că este benefic pentru metabolismul tău, ajută la absorţia eficientă a nutrienţilor.
Sfaturile nutriţionistului Martin Shirran
4. Ai nevoie de porţia asta sau doar o vrei?
Întrebarea esenţială este: am nevoie să mănânc sau doar îmi doresc s-o fac? Dacă te poţi antrena încât să schimbi dorinţa cu nevoia, atunci vei avea mai mult control asupra obieceiurilor tale alimentare şi-ţi va fi mai uşor să refuzi ceva.
5. Mănânca încet
În saliva noastră există enzima Amalyse, care este vitală pentru a digera mâncarea. Aşadar, cu cât mănânci mai repede, cu atât saliva ta va avea mai puţin timp pentru a-ţi ajuta metabolismul să ardă grăsimi.
6. Visează-te aşa cum îţi doreşti să arăţi
Poate părea de necrezut, însă dacă îţi petreci două minute în fiecare zi, vizualizându-te aşa cum ţi-ai dorit să arăţi este mult mai probabil să ajungi la greutatea ideală pentru tine.
Gareth Nicholas, expert nutriţionist din Marea Britanie
7. Mănâncă la timp
Mănâncă la timp şi nu aştepta să fii înfometat. Încearcă să mănânci porţii mici la fiecare trei ore, în felul acesta nu vei ajunge să te înfometezi şi să rişti să mănânci prea mult în momentul în care te aşezi la masă. Marilyn Glenville, unul dintre cei mai buni nutriţionişti din Marea Britanie
8. Scorţişoara este dulce
Adaugă scorţişoară de fiecare dată când vrei să îndulceşti ceva. Scorţişoara te ajută să-ţi accelerezi metabolismul şi să-ţi reduci nivelul de glucoză din sânge, ceea ce îţi poate micşora considerabil poftele.
9. Mănâncă ouă
Mănâncă un ou în fiecare dimineaţă. Cercetările au arătat că ouălele conţin leucină, un aminoacid care ajută în procesul pierderii în greutate şi reprezintă o sursă bună de proteine, ceea ce te va face să te simţi mai sătul pe parcursul zilei.
10. Mestecă bine mâncarea
Elouise Bauskis, nutriţionist la centrul Nutricentre ne sfătuieşte să mestecăm de 30 de ori fiecare înghiţitură. Elouise declară că digestia începe în momentul în care începem să mestecăm ceva, aşadar, cu cât mestecăm mai mult mâncarea, cu atât vom digera mai uşor alimentele.
11. Sarea este duşmanul tău
Nutriţionistul Sharon Morey ne îndeamnă să renunţăm treptat la cantitatea de sare pe care o consumăm întrucât sarea duce la retenţia de apă în organism.
12. Nu mânca pe fugă!
Christianne Wolf, autoare a cărţii „The Body Rescue Plan”, declară că nu ar trebui să mâncăm niciodată în timp ce ne uităm la televizor sau suntem în faţa pc-ului. Dacă atenţia noastră va fi îndreptată către altceva nu vom fi atenţi la cantitatea de mâncare pe care o consumăm, astfel că este posibil să mâncăm mai mult decât avem nevoie.
Toni MAckenzie, de profesie psiholog, ne sfătuieşte să ne aranjăm alimentele în farfurie încât să arate apetisant, să alegem alimente colorate şi să păstrăm porţiile mici.
De asemenea, este important să ne cunoaştem corpul şi să fim atenţi la ceea ce ne transmite el. Dacă vom mânca încet, vom avea timp să realizăm când ne-a trecut senzaţia de foame şi când suntem aproape de ne simţi sătui.
sursa:adevarul.ro
Articole similare:
Stiri noi:
- Efectele daunatoare ale apei minerale asupra corpului - 31/07/2015 09:25
- Activitatea care ne scapă de stres şi ne calmează - 31/07/2015 08:57
- Dieta care reduce riscul de cancer: ce şi cât să mănânci pentru a te feri de ucigaşul secolului 21 - 28/07/2015 09:13
- 9 superalimente care te vor ajuta să ai un somn mai odihnitor - 28/07/2015 09:09
- Ce adevăr ascunde „Du-mă, mama, la Sovata, să-l cunosc şi eu pe tata!”. Tratamentele miraculoase care se fac în celebra staţiune românească - 28/07/2015 08:02
Stiri mai vechi:
- Cum te fac de nerecunoscut stresul, traumele şi hormonii. Explicaţia specialiştilor pentru instabilitatea emoţională - 27/07/2015 08:36
- Ce trebuie să facem pentru a avea plămâni sănătoşi. Alimentul picant care ne apără plămânii dacă îl consumăm în mod regulat - explicaţia specialiştilor - 27/07/2015 08:07
- Cât de periculos este soarele pentru păr? Care tip de păr este cel mai afectat - explicaţia specialiştilor - 23/07/2015 09:03
- Busuiocul, „regele ierburilor aromatice“ – proprietăţile neştiute ale plantei folosite mai mult în biserică şi în bucătărie - 23/07/2015 08:55
- Un remediu neconventional prin care scapi de stres - 23/07/2015 08:18
- E-urile din pâinea feliată din comerţ. Care sunt mărcile „campioane“ şi care sunt cele fără aditivi - 21/07/2015 06:37
- De ce ne tremură mâinile şi la ce alte simptome trebuie să fim atenţi. Când e vorba despre ceva banal şi când e un semn de boală - explicaţia specialiştilor - 20/07/2015 07:44
- Leacurile tradiţionale ale saşilor. Ce foloseau pentru tratarea depresiei sau mahmurelii şi cum se făceau femeile frumoase cu tratamente naturale - 17/07/2015 07:26
- Beneficiile consumului de porumb fiert - 17/07/2015 07:09
- Cât de nociv este fumatul pasiv. Bolile pe care le poţi face dacă nu fumezi, dar stai în apropierea celor care au acest viciu - 16/07/2015 08:22
- Fructele şi legumele care ne dau energie dacă le consumăm în timpul zilelor toride de vară - sfaturile specialiştilor - 16/07/2015 07:40
- Cel mai puternic antioxidant, interzis copiilor. Cum luptă zmeura cu cancerul şi reduce riscul unui avort spontan - 15/07/2015 07:56
- 10 motive să consumăm ceapă. Cum ne fereşte cea mai comună legumă de cancer şi de ce este cel mai puternic detoxifiant - 14/07/2015 09:06
- Otrăvurile din alimentaţia copilului. Nutriţioniştii atacă obiceiurile proaste ale părinţilor: „La copii nu se dă zahăr!“ - 13/07/2015 08:40
- Metode de a suporta mai uşor căldura - 09/07/2015 08:43