Mie09222021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ce băutură cu iz exotic este folosită pentru tratarea demenţei

bauturiUna dintre principalele preocupări ale omului modern este să-şi păstreze "agerimea" minţii, care ar putea fi afectată de stresul zilnic. Specialiştii spun că unele băuturi ajută chiar la creşterea coeficientului de inteligenţă.

Medicii nutriţionişti spun că există anumite băuturi care, consumate frecvent, pot face minuni şi menţin creierul în cea mai bună formă. „Este adevărat că ceaiul verde consumat zilnic creşte conectivitatea cerebrală. Această plantă poate fi folosită pentru tratarea demenţei sau a altor tulburări psihice. Este indicată mai ales pentru îmbunătăţirea memoriei şi este considerată una dintre băuturile cele mai bune pentru sănătate“, a spus Iulian Lăzeanu, nutriţionist.

Cafeaua, benefică pentru organism

Medicii au precizat că parte integrată dintr-o alimentaţie echilibrată este şi cafeaua naturală, care dacă este preparată corect poate avea numeroase beneficii asupra organismului. „Două ceşti de cafea pe zi cresc capacitatea de memorare şi concentrare a unei persoane. Trebuie să consumăn două linguriţe de cafea solubilă la 150 de mililitri de apă. O cafea solubilă, niciun ingredient suplimentar, şi este 100% naturală“, a precizat doctorul Lidia Diculescu.

Top 5 băuturi care te fac mai deştept:

- Sucul de rodii are o cantitate mai mare de antioxidanţi şi consumat zilnic este bun pentru memorie şi activităţi generale ale creierului. Această băutură păstrează arterelor principale şi reduce inflamaţiile la nivelul vaselor de sânge.

- Ceaiul verde stimulează activitatea creierului şi ajută la buna funcţionare a organismului. Trebuie consumată o cană de ceai verde pe zi.

- Ceaiul de scorţişoară conţine doi compuşi chimici şi care ajută la tratarea demenţei. - Vinul roşu îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi măreşte performanţele creierului.

- Cafeaua solubilă îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memorare.

Din ce în ce mai mulţi angajaţi prinşi în vâltoarea zilnică a slujbelor tratează cu atenţie sporită problema alimentaţiei. „Două căni de cafea beau zilnic, iar odată la trei zile consum şi un pahar de vin roşu. Ceai verde am încercat să beau, dar nu are un gust tocmai plăcut, aşa că am renunţat. Eu sunt şi foarte atentă la ce alimente consum. Ştiu că fasolea este benefică pentru creier, nucile, avocado şi rodia ajută la creşterea coeficientului de inteligenţă“, a povestit Mihaela Ciucă, o tânără angajată în domeniul privat.

Specialiştii au mai precizat că şi plimbările în natură, dragostea, somnul suficient, o alimentaţie corespunzătoare, ajută la procesul de îmbunătăţire a memoriei.

sursa:adevarul.ro

Stiri mai vechi: